NHL: Kopitar in kralji niso ohladili Calgaryja (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Calgaryju izgubili z 1:2, Anže Kopitar ni bil pri strelu.

Objavljeno
30. december 2014 08.01
Kings Flames Hockey
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Calgary - Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings miniturnejo treh gostovanj v Kanadi začel s porazom. V Calgaryju so bili z rezultatom 2:1 boljši domači ognjeni zublji. Kopitar tokrat ni vpisal nove točke, edini zadetek za kralje je dosegel Tyler Toffoli. Aktualnim prvakom se tako ni uspelo maščevati za poraz izpred tedna dni, ko so Kanadčani po zaostanku z 0:3 v Staples Centru na koncu slavili po podaljšku.

Calgary je za tretjo zaporedno zmago večino dela opravil v prvi tretjini, v kateri je nadigral goste iz Kalifornije in jim v razmaku dobre minute zabil dva lepa zadetka. V 13. minuti je po podajah Seana Monahana in Jirija Hudlerja zadel Curtis Glencross, le minuto kasneje pa je po novi podaju Hudlerja zadel še Markus Granlund. »Njegovo dojemanje hokeja je izjemno. Granlundu in Glencrossu je praktično pripravil strel v prazno mrežo. To je hokejski občutek, vizija, ki jo ima na igrišču. Je odličen podajalec,« je 30-letnega Čeha pohvalil njegov trener Bob Hartley. Gostje so v nadaljevanju sicer pritisnili, po zadetku obetavnega 22-letnega Toffolija ob koncu druge tretjine zaostanek znižali, a do preobrata kljub številnim priložnostim niso uspeli priti. 

Nekajkrat je nevarno zapretil tudi Kopitar, ki pa se mu v devetnajstih minutah, kolikor jih je prebil na ledu, med strelce ni uspelo vpisati. Proti nasprotnim golu, ki ga je branil Jonas Hiller, je sprožil tri strele.

Calgary se je z zmago točkovno izenačil z Los Angelesom, Vancouvrom in San Josejem v pacifiški skupini, ob tem ima od omenjenih tekmecev še tekmo manj.

Kralje ponoči čaka že nov obračun, gostujejo namreč v Edmontonu.

Otočani pokvarili generalko pred zimsko klasiko

Hokejiste iz ameriške prestolnice čaka na novega leta dan pravi spektakel, saj se bodo v tradicionalni zimski klasiki na prostem pomerili s Chicago Blackhawks. Še prej so morali danes opraviti z gostovanjem v New Yorku, kjer jim otočani niso pokazali pretiranega gostoljubja, saj so jih po podaljšku premagali s 4:3. Odločilni gol je dosegel Johnny Boychuk v tretji minuti podaljška. New York Islanders so se s tem izenačili na vrhu metropolitanske skupine s Pittsburghom, ki je ponoči klonil proti New Jerseyu.

New York Rangers so trenutno na četrtem mestu iste skupine, tudi nocoj pa so bili manj uspešni od someščanov. S 3:2 so namreč klonili proti Dallasu in s tem prekinili niz osmih zaporednih zmag. Washingtonovi četrtkovi nasprotniki na zimski klasiki, indijanci iz Chicaga, so po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Nashville. Za drugouvrščeno moštvo lige je Duncan Keith zbral tri podaje, odločilni kazenski strel pa je zadel Jonathan Toews.

V dvoboju začelja atlantske skupine je blestel Bobby Ryan, ki je s tremi zadetki svoji Ottawi prinesel zmago nad Buffalom (5:3).

Izidi:

Boston Bruins - Detroit Red Wings 5:2

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 1:3

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 3:1

New York Islanders - Washington Capitals 4:3 (podaljšek)

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 5:2

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 3:2

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:0

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:3

Dallas Stars - New York Rangers 3:2

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5:4 (kazenski streli)

Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4:2

Calgary Flames - Los Angeles Kings 2:1

(Anže Kopitar je v 19 minutah sprožil tri strele proti vratom za
Kings)