NHL: Kopitar in soigralci do prve zmage v konferenčnem polfinalu

Los Angeles Kings so dobili prvo polfinalno tekmo na Zahodu proti St. Louis, ki je na domači ledeni ploskvi klonil s 3:1.

Objavljeno
29. april 2012 08.04
Posodobljeno
29. april 2012 08.24
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

St. Louis - Kralji po presenetljivem uspehu v prvem delu končnice, kjer jim je uspelo izločiti izjemni Vancouver, še naprej kažejo izjemne predstave, saj so dobili tudi prvo polfinalno tekmo na Zahod. Sinoči so namreč v St. Louisu prišli do zmage 3:1, Anže Kopitar je tokrat ostal brez novih točk.

»Že proti Vancouvru nam niso pripisovali veliko možnosti za uspeh. Mislim, da je sedaj podobna zgodba, saj resno dvomim, da ljudje verjamejo, da se bomo prebili v konferenčni finale. Vse je le na nas,« je po koncu dvoboja dejal napadalec Kraljev Dustin Brown.

V uvodni tretjini se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal Jonathan Quick, ki jih je na koncu zbral 28. Gostitelje je v vodstvo v prvi tretjini popeljal David Backes, v drugem delu tekmu pa sta mu odgovorila Matt Greene, ki je tako prišel do svojega prvega gola v končnici, izkazal se je tudi novinec Slava Voynov (1:2). Končnega zmagovalca je tik pred koncem tekme odločil Dustin Penner, ki je zadel prazen gol.

Dvoboj je sicer zaznamoval tudi grob nalet Dwighta Kinga, ki je ob koncu druge tretjine na tla spravil domačega branilca Alexa Pietrangela. »Ne želim razpravljati o tem, ali bo Green na prihodnji tekmi že lahko zaigral. Vsi smo videli nalet. Vemo kakšne poškodbe to prinese. Če ne bo mogel nastopiti, ga bo pač nadomestil kdo drug. Trenutno imam težave, saj smo odigrali slabo tekmo,« je bil razumljivo nezadovoljen domači strateg Ken Hitchcock.

Izidi lige NHL (konferenčni polfinale):

Zahod:
St. Louis Blues : Los Angeles Kings 1:3 /0:1/

Backes 10.; Vojnov 17., Greene 39., Penner 60.

Vzhod:
New York Rangers : Washington Capitals 3:1 /1:0/

Anisimov 13., Kreider 47., Richards 39.; Chimera 20.

(v poševnih oklepajih je izid v skupnih zmagah)