NHL: Kopitar in Toffoli junaka zmage nad Anaheimom (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v mestnem derbiju premagali Anaheim s 4:1. Anže Kopitar je vpisal dve podaji. 

Objavljeno
26. februar 2017 08.46
Ducks Kings Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Los Angeles - Kralji Anžeta Kopitarja so v Staples Centru gostili mestnega tekmeca Anaheim, s katerim vedno igrajo zelo napete in ostre tekme. Tudi v noči na nedeljo je bilo podobno, po zgodnjem vodstvu Anaheima pa so Kralji uprizorili preobrat in zanesljivo slavili s 4:1. 

Gostje so tekmo sicer začeli bolje, rahlo premoč na ledu je v prvi tretjini kronal Andrew Cogliano, ki je pred Jonathanom Quickom podstavil palico in plošček preusmeril v mrežo. Letos Kralji po zgodnjem zaostanku ponavadi težko najdejo pot nazaj v tekmo, tokrat pa je bilo drugače. 

Vsi štirje zadetki domačinov so padli v zadnji tretjini. Dvakrat je zadel letos najboljši napadalec Los Angelesa Tyler Toffoli, po en gol sta dodala še Dustin Brown in Jeff Carter. Anže Kopitar je dvakrat podal in nadaljeval z zbiranjem točk, ki mu letos ne gre tako dobro kot v preteklih sezonah. Pri Los Angelesu se je po 59 tekmah odsotnosti med vratnici vrnil Jonathan Quick in ubranil 32 strelov. Quick bo zelo pomembno orožje pri lovu na osmo mesto zahodne konference, ki še vodi v končnico. 

LIGA NHL

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 4:1

New Jersey Devils - New York Rangers 3:4 (podaljšek)

Nashville Predators - Washington Capitals 5:2

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 7:0

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 2:3 (podaljšek)

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4:2

Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 5:3

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1:4