NHL: Kopitar k pomembni zmagi spet prispeval podajo (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so bili z 2:0 boljši od Buffala in še naprej držijo deveto mesto na lestvici zahodne konference.

Objavljeno
17. marec 2017 07.29
SPO-HKO-HKN-NASHVILLE-PREDATORS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Slovenski hokejski as Anže Kopitar se je v zadnjem obdobju v ligi NHL vendarle razigral. Kapetan moštva Los Angeles Kings je namreč v zadnjih desetih dvobojih prispeval deset točk za tri gole in sedem podaj, tudi sinoči je vknjižil asistenco pri prvem zadetku Kraljev za zmago pred domačimi navijači z 2:0 nad Buffalom. S tem so gostitelji ostali v igri za izločilne boje, še naprej namreč zasedajo deveto mesto zahodne konference, a imajo še vedno štiri točke zaostanka za osmim St. Louisom, ki je bil sinoči ravno tako uspešen (proti San Joseju).

V prvi tretjini so domači dobesedno nadigrali zasedbo Buffala, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov (kar 15:2), a se je zelo izkazal švedski vratar Robin Lehner in mrežo ohranil nedotaknjeno. Tudi v drugem delu, ki je bil že precej bolj izenačen, se začetni izid ni spremenil, je pa na tribunah završalo že v uvodnih trenutkih zadnje tretjine. Po le 36 sekundah igre je odbitek priletel naravnost na palico Hrušičana, ki je nesebično podal 39-letnemu veteranu Jaromu Iginli, ki je zadel enajstič v sezoni, tretjič v dresu Los Angelesa, kamor se je nedavno preselil iz Colorada. 

Za Kopitarja, ki je na ledni ploskvi prebil 21 minut in v tem času ni sprožil proti tekmečevim vratom, je bila to 34. podaja v sezoni. Domačo zmago je pet minut pred koncem obračuna s svojim drugim golom v sezoni potrdil komaj 20-letni švedski levokrilni napadalec Adrian Kempe, novinec med hokejsko elito. Zdaj Kralje v ponedeljek čaka zahteven zalogaj, gostovanje pri šestouvrščenem moštvu zahoda Calgaryju, ki je včeraj izgubilo prvič po izjemnem nizu desetih zaporednih zmag, prvi dan marca je bilo s 3:1 že boljše tudi od Kopitarja in druščine.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Buffalo Sabres 2:0 (Anže Kopitar 0+1 v 21 minutah)
Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 3:1
Columbus Blue Jackets : Florida Panthers 2:1
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 6:2
New York Islanders : Winnipeg Jets 2:4
Washington Capitals : Nashville Predators 1:2 - v podaljšku
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 1:2
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 0:5
Edmonton Oilers : Boston Bruins 7:4
Vancouver Canucks : Dallas Stars 2:4
Arizona Coyotes : Detroit Red Wings 4:5 - po kazenskih strelih
San Jose Sharks : St. Louis Blues 1:4