NHL: Kopitar končal strelsko sušo, Kralji pa izenačili serijo

Los Angeles Kings so v Staples Centru vpisali drugo zmago proti St. Louisu (4:3) in izenačili izid v skupnih zmagah (2:2).

Objavljeno
07. maj 2013 09.56
SPO-HKO-HKN-74536575
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Po slabem uvodu v končnico NHL so hokejisti Los Angeles Kings vendarle ujeli pravo formo ter nanizali dve zaporedni zmagi proti St. Louis Blues. Sinoči so namreč prvaki še drugič razveselili domače navijače v Staples Centru (4:3) in izid v zmagah izenačili na 2:2.

Gostje iz St. Louisa so tekmo začeli odlično in že po petih minutah igre vodili z 2:0. Najprej je v 2. minuti David Backes uspel premagati Jonathana Quicka (19 obramb), le tri minute kasneje se je med strelce ob igralcu več vpisal še TJ Oshie. Po zaostanku so se prvaki vendarle prebudili in zaigrali na višjem nivoju.

Jeff Carter je v 10. minuti uspel znižati na 2:1, v 15. minuti pa je izid poravnal Dustin Penner. Toda gostje se niso predali, saj so dobili drugo tretjino in se na zadnji počitek odpravili s prednostjo z 3:2.

V zadnjem delu dvoboja se je razigral tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Domači kapetan Dustin Brown je namreč z mojstrsko podajo našel Hrušičana, ki je 13 minut pred koncem dvoboja izenačil na 3:3. Kopitar je tako prekinil strelsko sušo, ki je trajala vse od 25. marca (!). Le 76 sekund kasneje je za novo eksplozijo navdušenja poskrbel Justin Williams, ki je popeljal Kralje v vodstvo.

»Odpornost naše ekipe je neverjetna. Vedno znova in znova se uspemo vrniti po zaostanku, kar je fantastično. Najprej smo zaostajali 2:0, nato so tekmeci povedli s 3:2, mi pa smo uspeli pripraviti preobrat in dobiti to tekmo,« je bil navdušen Kopitar, ki na zadnjih 19 tekmah ni zatresel mrežo tekmecev.

Serija se sedaj vrača nazaj v St. Louis, kjer bo v sredo zvečer na sporedu peta tekma.

Izidi 1. kola končnice NHL:

Vzhodna konferenca

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2:5

(Boston vodi z 2:1 v zmagah)

New York Rangers - Washington Capitals 4:3

(Washington vodi z 2:1 v zmagah)

Zahodna konferenca

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 3:2 podaljšek

(moštvi sta izenačeni na 2:2 v zmagah)

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 4:3

(moštvi sta izenačeni na 2:2 v zmagah)