NHL: Kopitar med podajalci že petič zapored (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa v zadnjih petih dvobojih ne poznajo poraza, tokrat so z 2:1 odpravili še Philadelphio.

Objavljeno
03. januar 2016 08.37
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings tudi v novem koledarskem letu nadaljujejo zmagoviti niz v ligi NHL. Sinoči so bili uspešni že petič zapovrstjo, na domačem ledu dvorane Staples Center so z 2:1 odpravili Philadelphio in ji prizadejali tretji zaporedni poraz, sami pa so se obdržali na visokem drugem mestu zahodne konference. V 38 dvobojih so vpisali že 25 zmag, v tem trenutku pa držijo drugi najdaljši niz neporaženosti za Florido, ki ni šla na kolena v že kar zadnjih osmih obračunih.

Dvoboj je bil izenačen, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat - 32:30 v okvir domačih. Dolgo časa je kazalo, da Kralji ne bodo imeli težav z osvojitvijo novih dveh točk, saj so vse do 48. minute vodili z 2:0, tedaj pa je za nekaj negotovosti poskrbel Brayden Schenn, ki je zadel ob številčni premoči na ledu, le 22 sekund prej je moral namreč na klop za kaznovane Jake Muzzin. Schenn je tudi poskrbel, da sicer vnovič zelo razpoloženi Los Angelesov čuvaj mreže Jonathan Quick ni postal tisti ameriški vratar, ki bi v tej sezoni največkrat zaklenil mrežo - nepremagan namreč ostaja trikrat.

Najbolj »kraljevska« pa je bila že prva tretjina, ki so jo gostitelji zaključili z udobnim vodstvom z 2:0. Najprej je Čeha Michala Neuvirtha ukanil Dwight King s svojim šele drugim zadetkom v sezoni, v 18. minuti pa je naskok podvojil Drew Doughty ob igralcu več na ploskvi, izključen je bil namreč Shayne Gostisbehere. Pri tem golu se je v vlogi podajalca vnovič izkazal tudi 28-letni Hrušičan Anže Kopitar, za katerega je bila to že 19. asistenca v sezoni, vsaj po eno je prispeval na zadnjih petih tekmah. Tokrat je v igri prebil dobrih 20 minut oziroma največ med vsemi napadalci, v tem času pa dvakrat sprožil v okvir tekmečevih vrat in v drugi tretjini izsilil izključitev Ryana Whita. Zdaj varovance Darryla Suterja v noči na torek čaka gostovanje pri Coloradu, ki je v zadnjih dveh dvobojih izgubil.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 2:1 (Anže Kopitar 0+1 v 20 minutah)
Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 3:4
Edmonton Oilers : Arizona Coyotes 4:3 - po kazenskih strelih
Carolina Hurricanes : Nashville Predators 1:2 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 5:4 - po kazenskih strelih
Florida Panthers : New York Rangers 3:0
New Jersey Devils : Dallas Stars 3:2 - v podaljšku
Pittsburgh Penguins : New York Islanders 5:2
Tampa Bay Lightning : Minnesota Wild 3:2 - po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : St. Louis Blues 4:1
Colorado Avalanche : Calgary Flames 0:4
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 1:4