NHL: Kopitar ob porazu s San Josejem spet na ledu

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL na domačem ledu z 2:3 izgubili proti San Jose Sharks.

Objavljeno
19. januar 2017 09.15
APTOPIX Sharks Kings Hockey
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so z 2:3 izgubili proti San Jose Sharks. Slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je prejšnjo tekmo izpustil zaradi želodčnih težav, se je vrnil v ekipo, vendar pa se v statistiko ni vpisal.

Morski psi so že po treh minutah in pol povedli z golom Brenta Burnsa, dobri dve minuti pozneje je na veselje domaači izenačil Tanner Pearson. Toda prvo tretjino so vseeno z vodstvom zaključili gostje, Tommy Wingels je bil uspešen v 16. minuti.

V 30. minuti je Joe Pavelski ob številčni prednosti že zadel za prednost San Joseja s 3:1. Kralji se niso vdali in šest minut pozneje znižali zaostanek prek Mariana Gaborika. V zadnjem delu je Los Angeles iskal izenačenje, v končnici zamenjal tudi vratarja s šestim igralcem v polju, a Morski psi so se dobro branili in zadržali prednost za zmago.

Po 19. porazu v sezoni Los Angeles ostaja na osmem mestu na zahodu. Kralje zdaj čakata dva dneva počitka, pa tudi pot na vzhodno obalo, saj jih v soboto tam čaka obračun z New York Islanders.

Winnipeg je s 6:3 ugnal Arizono, blestel je Ondrej Pavelec s 30 obrambami. Montreal je doma izgubil proti Pittsburgh Penguins z 1:4. Na preostalih dveh obračunih so gledalci ob rednem delu videli še dodatek. Detroit je ugnal Boston s 6:5 šele po izvajanju kazenskih strelov. Gostitelji so lovili zaostanek 0:3, 2:4 in v zadnjem delu tudi 4:5. Tragični junak v dresu Bostona je bil Frank Vatrano, ki je v rednem delu zadel dvakrat, na koncu pa zgrešil odločilni kazenski strel. Edmonton pa je ugnal Florido s 4:3 po podaljšku. Tekmo je v prid domačih odločil kapetan Connor McDavid.

 

NHL:

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 2:3
(Anže Kopitar se ni vpisal v strelsko statistiko)

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1:4

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 6:3

Detroit Red Wings - Boston Bruins 6:5 (kazenski streli)

Edmonton Oilers - Florida Panthers 4:3 (podaljšek)