NHL: Kopitar ob vrnitvi odločil zmagovalca (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so z 2:1 strli odpor Calgaryja, slovenski as je na ledu prebil 19 minut in dosegel odločilni gol.

Objavljeno
24. februar 2016 08.38
J. P.
J. P.

Los Angeles - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je odločil sinočnji dvoboj lige NHL v Staples Centru, v katerem je domači Los Angeles z 2:1 strl odpor Calgaryja in tako vpisal drugo zaporedno zmago po treh porazih, hkrati pa se je s 35. uspehom v sezoni učvrstil na četrtem mestu razpredelnice zahodne konference.

Izkušeni 28-letni Hrušičan je sicer - prvič po dolgem času - zaradi poškodbe, ki jo je staknil v dvoboju s St. Louisom, izpustil prejšnji obračun z Nashvillom, tokrat pa se je vrnil v kader in takoj postal mož odločitve, Calgaryju je namreč v 38. minuti s svojim 18. zadetkom v sezoni prizadejal že peti poraz v zadnjih šestih obračunih. Zdaj ima Kopitar v statistiki že 52 točk, v zadnjih petih dvobojih se je petkrat vpisal med strelce.

Zmaga Kraljev je bila zaslužena, saj so ves dvoboj gospodarili na domači ledni ploskvi, predvsem v prvi tretjini, ko je bilo razmerje sproženih strelov v okvir vrat kar 13:3, na celi tekmi pa 37:22. Terensko premoč pa so kronali šele sredi druge tretjine, ko je svoj šele drugi gol v sezoni prispeval branilec Luke Schenn. Komaj dve minuti sta minili, že so gostje izkoristili številčno premoč na ledu in izenačili prek Seana Monahana.

Vendar pa je vse dvome o zmagovalcu še pred drugim odhodom na odmor razblinil Kopitar, ki je - ravno tako ob igralcu več na ploskvi, slabo minuto in pol pred tem je moral namreč na kazensko klop Mark Giordano - izkoristil vrhunsko podajo Drewa Doughtyja in brez težav zatresel nebranjeno nasprotnikovo mrežo. Slovenski hokejski as je na ledu prebil dobrih 19 minut in v tem času štirikrat ustrelil proti finskemu čuvaju mreže Joniju Ortiu, ki se je izkazal s 35 obrambami.

Kralje zdaj v noči na petek čaka domač dvoboj z Edmontonom, ki bo tekmec po meri, saj gre za zadnjeuvrščeno moštvo zahodne konference, ki je na zadnjih devetih tekmah enkrat samkrat okusilo slast zmage. V vseh treh medsebojnih obračunih v tej sezoni so bili boljši hokejisti Los Angelesa.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Calgary Flames 2:1 (Anže Kopitar 1+0 v 19. minutah)
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 3:1
New Jersey Devils : New York Rangers 5:2
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 2:1 - po kazenskih strelih
Tampa Bay Lightning : Arizona Coyotes 2:1
Toronto Maple Leafs : Nashville Predators 2:3
Minnesota Wild : New York Islanders 1:4
Winnipeg Jets : Dallas Stars 3:5
Edmonton Oilers : Ottawa Senators 1:4