NHL: Kopitar podal in izsilil tri izključitve (VIDEO)

Vendar pa prispevek hrušiškega hokejskega asa ni zadostoval, da bi Los Angeles prekinil zmagovalni niz Anaheima (2:3).

Objavljeno
06. marec 2016 07.57
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa in Anaheima so se v ligi NHL sinoči med seboj udarili že tretjič v zadnjem mesecu dni, tretjič so se zmage veselili Rački, ki so bili pred 18.230 tekmečevimi navijači v Staples Centru boljši s 3:2. S tem so po derbiju sosedov na lestvici zadržali četrto mesto zahodne konference, zdaj imajo dve točki naskoka pred petouvrščenimi Kralji, ki so še vedno deset točk nad gladino, kar se tiče napredovanja v izločilne boje, nov izziv pa jih čaka že v noči na torek, ko bodo gostili precej manj prepričljivo zasedbo Vancouvra.

V prvi tretjini, ki je bila še najbolj izenačena, se mreži nista zatresli, še najbolj pa jo je zaznamovalo petelinjenje ob koncu sedme minute, ki se je razpletlo s kar osmimi izključitvami, najkrajšo sta potegnila Andy Andreoff in Kevin Bieksa. Nato so gostitelji pohodili stopalko za plin, čemur zgovorno pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat v preostalih 40 minutah - kar 23:11 v njihovo korist. Toda ni pomagalo, saj je bil Anaheim enostavno učinkovitejši od njih. Prvi je Jonathana Quicka ukanil Ryan Kesler, za izenačenje pa je sredi tekme poskrbel Milan Lucic, ki je izkoristil številčno premoč na ploskvi.

Toda še pred drugim odhodom na odmor so bili gostje spet spredaj, za kar je poskrbel David Perron, ki je izključitev Tannerja Pearsona (po prekršku ravno nad njim) kaznoval že po desetih sekundah. Tudi tretji gol je Anaheim dosegel z igralcem več, povišal je Šved Jakob Silfverberg, vendar pa Kralji še vedno niso vrgli puške v koruzo, temveč so zgolj minuto pozneje še sami izkoristili številčno premoč - manj kot pol minute po tem, ko je moral na klop za kaznovane Nate Thompson, je namreč že svoj dvanajsti zadetek v sezoni prispeval branilec Drew Doughty, s čimer je tudi postavil končni izid dvoboja.

Kot podajalec se je pri tem golu znova izkazal tudi hrušiški as Anže Kopitar, ki je tako v lastno statistiko vpisal že 36. asistenco, s čimer v tem segmentu drži osemnajsto mesto v tej sezoni. Na ledu je sicer prebil kar 23 minut in pol oziroma daleč največ med vsemi napadalci Los Angelesa, v tem času pa štirikrat (neuspešno) ustrelil proti vratom razpoloženega Danca Frederika Andersena, za nameček pa izsilil kar tri izključitve Ryana Garbutta, Ryana Keslerja in Josha Mansona. Anaheim se je sicer dokopal do že enajste zaporedne zmage, kar je rekord franšize.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 2:3 (Anže Kopitar 0+1 v 24 minutah)
Buffalo Sabres : Minnesota Wild 2:3 - po kazenskih strelih
Colorado Avalanche : Nashville Predators 2:5
Pittsburgh Penguins : Calgary Falmes 2:4
Boston Bruins : Washington Capitals 1:2 - v podaljšku
Philadelphia Flyers : Columbus Blue Jackets 6:0
Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 4:3 - v podaljšku
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 2:3
Winnipeg Jets : Montreal Canadiens 4:2
Arizona Coyotes : Florida Panthers 5:1
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 2:4