NHL: Kopitar podal, Kralji streljali, a izgubili (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali v dvoboju zasukov priznati premoč Coloradu, izgubili so s 3:4.

Objavljeno
28. januar 2016 08.41
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v sinočnjem dvoboju velikih zasukov v ligi NHL na domači ploskvi Staples Centra potegnili kratko proti Coloradu, ki je zmagal s 4:3, njegov uspeh pa je bil - glede na videno na ledu - nepravičen, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat, kar 38:19 v korist gostiteljev. A kaj, ko Jonathan Quick vnovič ni imel svojega večera, saj je moral v drugi in tretji tretjini po dvakrat po plošček v mrežo, odločilni zadetek je v 51. minuti prispeval Nathan MacKinnon.

Po prvem delu ni prav nič dišalo po takšnem razpletu, saj so Kralji na odmor odšli z dvema goloma naskoka (2:0). Že pri prvem v deseti minuti je sodeloval tudi hrušiški as Anže Kopitar, ki je celo ob igralcu manj na ploskvi ukradel plošček in ga mojstrsko podal do Drewa Doughtyja, ki je sam zadrsal pred tekmečeva vrata in hladnokrvno matiral še nemočnega Calvina Pickarda z jubilejnim desetim zadetkom v sezoni in prvim v karieri ob igralcu manj na ledu. Tik pred odhodom na prvi odmor je domačo prednost podvojil Trevor Lewis.

A hokejisti Colorada se niso vdali, že v 42. sekundi druge tretjine so prek Matta Duchena znižali, šest minut in pol pozneje pa po zaslugi junaka dvoboja, švedskega levokrilnega igralca Gabriela Landeskoga, tudi izenačili. Da je Los Angeles tudi na drugi odmor odšel s prednostjo, je poskrbel Dwight King, ki je vpisal petdeseti zadetek doslej v NHL. Za popoln zasuk so igralci Colorada poskrbeli v zadnji tretjini, ko je s svojim drugim golom na tekmi številčno premoč najprej kronal Landeskog, zmagovalca pa je odločil MacKinnon.

Kopitar je tokrat v igri prebil celo več časa kot ponavadi, kar 23 minut in pol, v tem času pa trikrat neuspešno sprožil v okvir nasprotnikovih vrat in prispeval podajo, že 29. v sezoni, v zadnji tretjini pa je moral za dve minuti na klop za kaznovane po prekršku nad Tysonom Barriejem. Kralji so vpisali tretji poraz v zadnjih štirih obračunih, s čimer so zapravili priložnost, da bi se vrnili na tretje mesto zahodne konference, novo bodo imeli prihodnjo sredo na gostovanju pri Kojotih iz Arizone.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche 3:4 (Anže Kopitar 0+1 v 23 minutah)
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 1:0
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 3:4 - v podaljšku
Calgary Flames : Nashville Predators 1:2