NHL: Kopitar podal za zmago

V hokejski ligi NHL je Los Angeles ugnal Nashville.

Objavljeno
28. oktober 2016 10.27
APTOPIX Predators KIngs Hockey
A. V.
A. V.

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v razprodani domači dvorani Staples Center gostili Nashville Predators in po podaljšku zmagali s 3:2. Kapetan kraljev Anže Kopitar je tokrat v statistiko vpisal pomembno podajo za odločilni gol. Junak večera pa je bil Jeff Carter, ki je zadel po podajah Kopitarja in Drewja Doughtyja.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri St. Louis Blues.

Carter je zadel 28,1 sekunde pred koncem dodatnega dela igre in v Staples Centru se je začelo slavje, drugo zapored po podaljšku. Dva dni pred so kralji prav tako v domači dvorani gostili Columbus Blue Jackets in po podaljšani igri zmagali s 3:2, odločilni gol pa je tedaj dosegel Alec Martinez.

Kopitar je Carterju podal na levi strani, plošček se je odbil od desne zaščitne blazinice nog vratarja Pekke Rinneja in pristal v mreži za četrto zmago kraljev v nizu, vse pa so se končale šele po koncu rednih delov iger. Rinne je zbral 42 obramb in držal gostujoče igralce v igri za zmago skorajda do konca podaljška. Na drugi strani je bila obramba domačih veliko boljša in vratar Peter Budaj je imel skoraj pol manj uspešnih posredovanj (24).

Za kralje sta z igralcem več na ledu zadela Jake Muzzin (36. minuta) in Tyler Toffoli. Slednji je po minuti in 41 sekundah zadnje tretjine izenačil na 2:2 tik pred koncem kazni Nashvilla. Muzzin je izenačil na 1:1, saj so gostje povedli v 31. minuti, ko je bil uspešen Craig Smith.

Doma so zmagali še Pittsburgh Penguins v dvoboju z New York Islanders (4:2), Toronto Maple Leafs s Florida Panthers (3:2), Montreal Canadiens s Tampa Bay Lightning (3:1), Winnipeg Jets z Dallas Stars (4:1) in San Jose Sharks s Columbus Blue Jackets (3:1). St. Louis Blues so izgubili proti Detroit Red Wings z 1:2 po kazenskih strelih, na svojem ledu pa s klonili tudi igralci Buffalo Sabres z Minnesoto Wild (0:4) in Philadelphia Flyers z Arizono Coyotes (4:5).

NHL
Los Angeles Kings - Nashville Predators 3:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar: 1 podaja, 1 strel na gol v 24:38 minute za LA)
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 0:4
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 4:5
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4:2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3:2
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3:1
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 1:2 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - Dallas Stars 4:1
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3:1