NHL: Kopitar zadel za izenačenje, Kralji izgubili v podaljšku (VIDEO)

V ligi NHL so hokejisti Los Angelesa po podaljšku izgubili proti New Jerseyju z 1:2. Edini gol za Kralje je dal Anže Kopitar.

Objavljeno
13. marec 2016 08.51
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so hokejisti moštva Los Angeles Kings po podaljšku na domačem ledu izgubili z 1:2 proti New Jersey Devils. Edini gol za Kralje je v 35. minuti prispeval slovenski as Anže Kopitar. To je bil Kopitarjev že 21. gol v tej sezoni ter 59. točka. Zadel je za izenačenje 1:1, ki je tudi vodilo v podaljšek.

V podaljšku so bi uspešnejši gostje z vzhodne obale in tekmeci iz velikega finala 2012. Odločilni gol je prispeval John Moore, 16 sekund pred koncem podaljška. »Vesel sem, da sem dobil priložnost v podaljšku, ko sem igral proti nekaj velikim imenom,« je dejal strelec odločilnega zadetka, ki je v tej sezoni dosegel le štiri gole, a od tega kar tri v podaljških.

Gostje so povedli že v drugi minuti, po vsega 72 sekundah tekme, ko je bil uspešen Tyler Kennedy. Vratar Kraljev Jonathan Quick je sicer na tekmi ustavil 22 strelov, toliko kot pri zmagovalcih Keith Kinkaid.

Los Angeles s 85 točkami ostaja na vrhu pacifiške skupine, Anaheim na drugem mestu zaostaja za dve točki. Po dveh domalih tekmah zdaj Kralje čaka pot v Chicago, s katerim se bodo pomerili v noči na torek.

   

V obračunu po vodilnih moštev zahodne konference je St. Louis po podaljšku s 5:4 premagal Dallas. Detroit je v dvoboju z New York Rangers poskrbel za popoln preobrat pol minute pred koncem. Brad Richards je najprej dosegel gol za izenačenje Rdečih kril, vratarja gostov Henrika Lundqvista, ki se je sicer izkazal s kar 40 obrambami, pa je nato v podaljšku premagal še Darren Helm.

Tudi Buffalo je zmagal po podaljšku, za 3:2 in zmago nad Carolino je zadel mladi novinec Jack Eichel. Florida je po kazenskih strelih premagala Philadelphio, strelec odločilnega gola pa je bil Aleksander Barkov. Brez podaljška ali kazenskih strelov pa se je razpletla tekma v Edmontonu. Za to je poskrbel vratar Arizone Mike Smith, ki je na prvi tekmi po vrnitvi zaradi poškodbe  zbral kar 44 obramb. Gostje so zmagali s kar 4:0. »Lepo se je bilo vrniti. Dolgo me ni bilo in če bi izbiral, ne bi moglo biti bolje,« se je veselil Smith.

NHL:

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 1:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar gol za izenačenje 1:1 za LA Kings)

Boston Bruins - New York Islanders 3:1

Detroit Red Wings - New York Rangers 3:2 (podaljšek)

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4:0

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3:2

Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 0:4

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3:2 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Minnesota Wild 1:4

Florida Panthers - Philadelphia Flyers 5:4 (kazenski streli)

Dallas Stars - St. Louis Blues 4:5 (podaljšek)

Vancouver Canucks - Nashville Predators 4:2

San Jose Sharks - Washington Capitals 5:2