NHL: Kopitar s 300. podajo za zmago nad Columbusom

Hokejisti Los Angelesa so sinoči z 2:1 premagali Columbus. Anže Kopitar je bil podajalec ob prvem golu.

Objavljeno
19. april 2013 10.05
HKO-HKN-SPO-74254837
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi pred domačimi gledalci z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je podal za prvi gol in s tem v svojo statistiko vpisal že 300. podajo na tekmah v NHL. V tej sezoni jih je sicer zbral 29.

Moštvo iz Kalifornije, kamor se je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe hrbta vrnil Matt Greene, je tekmo pred razprodano domačo dvorano začelo dobro. Kralji so v drugem delu prve tretjine izkoristili igralca več, po kombinaciji Kopitarja in Mika Richardsa je za 1:0 zadel Drew Doughty.

Columbus je nevarnejši postal ob začetku druge tretjine in tudi prišel do izenačenja. Z modre črte je sprožil Dalton Prout in tudi dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. A so bili Kralji hitro spet v vodstvu, saj je le nekaj minut za tem iz ozadja lepo pridrsal Kyle Clifford in podajo Brada Richardsona izza gola srečno spremenil v vodstvo z 2:1. Kralji so imeli za tem še nekaj priložnosti, a se je vselej izkazal vratar Sergej Bobrovski.

Zadnjo tretjino so zaznamovale lepe priložnosti na eni in drugi strani. V vratih Kraljev je bil tokrat zelo zanesljiv tudi Jonathan Quick, ki pa letos ne blesti kot v prejšnji sezoni, ko je tudi postal najboljši igralec lige.

Los Angeles je tako do konca uspel zadržati vodstvo in tako še tretjič letos premagal Columbus, ki je sicer na pragu  končnice, zaseda namreč 8. mesto v zahodni konferenci. Kralje v noči na ponedeljek v Staples centru čaka Dallas. To bo tudi predzadnja domača tekma rednega dela v tej sezoni. Štiri tekme pred koncem rednega dela so Kralji trdno zasidrani na drugem mestu pacifiške divizije, ki pelje v končnico.

NHL:

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 2:1
(Anže Kopitar podaja v 20 minutah za LA Kings)

San Jose Sharks - Minnesota Wild 6:1

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 3:5

New York Rangers - Florida Panthers 6:1

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3:2

Ottawa Senators - Washington Capitals 3:1

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 0:3

Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)

St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 2:1 (kazenski streli)

Dallas Stars - Vancouver Canucks 5:1