NHL: Kopitar se je spet prebudil z dvema podajama (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so z 2:0 odpravili zasedbo Bostona, pri obeh golih je kot podajalec sodeloval tudi slovenski as.

Objavljeno
03. december 2014 08.52
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Po petih sušnih tekmah, ko ni vknjižil niti gola niti podaje, se je slovenski hokejski as Anže Kopitar vnovič prebudil in prispeval pomemben delež k domači zmagi Kraljev iz Los Angelesa, branilcev lovorike v ligi NHL, nad Bostonom (2:0). Hrušiški napadalec je namreč sodeloval pri obeh zadetkih kot podajalec, v 17. minuti je zrežiral gol Tannerja Pearsona, ki je tekmečevega čuvaja mreže ukanil desetič v sezoni, 50 sekund pred zadnjim piskom sirene pa je asistiral še Tylerju Toffoliju (tudi zanj je bil to jubilejni deseti zadetek), ki je razparal prazno nasprotnikovo mrežo.

Kopitar, ki je tokrat na ledu prebil slabih 18 minut in enkrat usekal v okvir vrat, ima zdaj v svoji statistiki te sezone 12 točk za pet golov in sedem asistenc, kar ga uvršča na rob elitne dvestoterice. Eden ključnih členov pri zmagi Los Angelesa pa je bil zagotovo tudi prekaljeni vratar Jonathan Quick, ki je ustavil vseh 31 Bostonovih poskusov in tretjič v sezoni ter 43. v karieri zaklenil mrežo.

Moštvo Los Angelesa je tako vpisalo trinajsto zmago v sezoni, s čimer trenutno drži sedmo mesto zahodne konference, prihodnji dvoboj - gostovanje pri Kojotih iz Arizone - pa ga čaka v noči na petek. V zasedbo trenerja Darryla Sutterja se je po sedmih dvobojih odsotnosti zavoljo poškodbe prsta vrnil branilec Alec Martinez, še vedno pa soigralcem ne moore pomagati Kopitarjev kolega v napadalni trojki, Slovak Marian Gaborik.

Malo manj dobre volje so bili v vodstvu kluba iz Los Angelesa ob kazni 100.000 ameriških dolarjev, ki jo bodo morali plačati, ker se je na torkovem neobveznem treningu na ledu pojavil tudi ruski branilec Slava Vojnov, ki ima zavoljo nedavnih obtožb družinskega nasilja - znesel naj bi se nad soprogo - prepoved vseh aktivnosti pod okriljem NHL. Štiriindvajsetletni Rus, ki so ga 20. oktobra aretirali v kalifornijski bolnišnici Torrance, kamor je pospremil ženo z vidnimi poškodbami ličnice, arkade in vratu, vztraja, da je nedolžen, zaslišanje pa ga čaka v ponedeljek, 15. decembra. Suspenz vodstva lige si je prislužil že z aretacijo, klub pa ga je včeraj kršil. »Vsakršna aktivnost igralca je v nasprotju z izrečenimi sankcijami. Vojnov je uporabljal klubske prostore in treniral ob pomoči strokovnega štaba,« je kazen utemeljilo vodstvo lige, ki ga ni prepričalo zagotavljanje Kraljev, da je bilo Rusovo drsanje prostovoljno in ni bilo povezano s treningom soigralcev.