NHL: Kopitar z zmago in podajo sklenil koledarsko leto

Na zadnji dan v letu so hokejisti Los Angelesa s 4:1 premagali Calgary. Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
01. januar 2016 14.53
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Calgary - Edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar je Silvestrovo 2015 preživel službi na gostovanju v Calgaryju. S kralji je na zadnji dan starega leta v Kanadi slavil s 4:1, v strelsko statistiko pa je vpisal novo podajo ob golu Milana Lucica v 22. minuti za 2:0. Lucic je v Scotiabank Saddledomu zadel po strelu Hrušičana, ki ga je domači vratar odbil in tako prekinil strelski post z zadnjih 10 obračunov.

Za Kralje so zadeli še Marian Gaborik (12.), Andy Andreoff (24.) in Tanner Pearson (60.), ki je na koncu zadel prazen okvir, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju. Častni gol za gostitelje je dosegel Mark Giordano (44.).

Los Angeles je tako na turneji štirih tekem znova premagal enega od tekmecev iz Pacifiške divizije, kjer so kralji zdaj še utrdili vodstvo. Omeniti pa velja tudi vratarja Jonathana Quicka, ki je ubranil 23 strelov in bil eden od ključnih igralcev za zmago. Veliko časa za novoletno slavje v Los Angelesu ne bo, saj v mesto Angelov že v soboto prihaja Philadelphia.

»To zadnje gostovanje je bilo naporno Igrali smo s samimi neposrednimi tekmeci v skupini in seveda je tudi želja tekmecev v obračunih znotraj skupine še nekaj večja, kot sicer. Super je, če nato osvojiš osem od osmih možnih točk. Na lestvici dobro plezamo navzgor in razlika do drugih je vse večja,« je bil po gostovanju v Kanadi zadovoljen Lucici.

Skupaj so gledalci na zadnji dan novega leta lahko uživali na devetih tekmah lige. Na gostovanju pri Carolini je Washington, vodilna ekipa vzhoda, po devetih zmagah prvič izgubil. Zadnji žebelj v krsto ekipe iz prestolnice je z zadetkom v prazen gol v 60. minuti za zmago s 4:2 zabil Andrej Nestrašil. Na zahodu in v ligi zdaj vodi Dallas, ki je bil kar s 5:1 boljši od Nashvilla. Kar dva gola je dosegel Tyler Seguin.

Ostali izidi: Buffalo Sabres - New York Islanders 1:2, Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 2:5, St. Louis Blues - Minnesota Wild 1:3, Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3:4 (podaljšek), Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 0:1 in Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 4:2.

NHL:

Calgary Flames - Los Angeles Kings 1:4
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Buffalo Sabres - New York Islanders 1:2

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 2:5

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 4:2

St. Louis Blues - Minnesota Wild 1:3

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3:4 (podaljšek)

Dallas Stars - Nashville Predators 5:1

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 0:1

Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 4:2