NHL: Kopitar spet med Kralji, a s prazno statistiko

Po poškodbi se je na led v NHL vrnil Anže Kopitar. Aktualni prvaki so doživeli še drugi poraz v sezoni.

Objavljeno
23. januar 2013 07.15
Posodobljeno
23. januar 2013 07.15
SPO-HKO-HKN-159904719
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Denver - Aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings so odigrali drugo tekmo v novi sezoni in doživeli drugi poraz. Tokrat so z 1:3 klonili proti Coloradu.

V moštvo se je po poškodbi kolena vrnil slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki pa poraza ni mogel preprečiti. Kopitar je na ledu preživel slabih dvajset minut, v katerih je njegova statistika ostala več ali manj prazna, le dvakrat je poskusil s strelom na gol.

»Prvih 40 minut je bilo dobrih, nato pa smo v zadnji tretjini naredili tri napake iz katerih smo prejeli tri zadetke. Popraviti moramo igro ob igralcu več, kjer moramo doseči kakšen gol več. Stvari bodo potem postale lažje za vse skupaj. Vesel sem, da je vse v redu s kolenom, saj med tekmo nisem čutil nobene bolečine, tudi po tekmi pa ni bilo otekline,« je po tekmi povedal Kopitar.

Kralji so igrali brez izkušenega Matta Greena, ki je zaradi poškodbe hrbta bržkone že končal sezono. Zaradi hernije bo moral na operacijo, vlogo pomočnika kapetana pa je zato prevzel Mike Richards.

V Denverju so Kralji tekmo začeli dobro in v zadnjih minutah prve trtjine povedli preko Kyla Clifforda. Druga tretjina se je končala brez zadetkov, nato pa so domačini v zadnjem delu pritisnili na plin in aktualnim prvakom nasli tri zadetke. Najprej je izenačil Gabriel Landeskog, dobro minuto za tem je zadel David Jones, končni izid 3:1 pa je postavil Pa Parenteau.

S porazom tudi Muršakov Detroit

Jan Muršak zaradi poškodbe rame ni bil v postavi Detroita, ki je doma izgubil proti Dallasu z 1:2 in tako ostal pri dveh osvojenih točkah. Rdeča krila je pokopal Michael Ryder, ki je dosegel oba gola za Dallas, častnega za domače pa je štiri sekunde pred koncem tekme prispeval Švicar Damien Brunner.

Tretje zmage v tretji tekmi se je veselil Chicago, to se je zgodilo prvič po letu 1972. Tokrat so za novi dve točki zadostovali le trije goli, dosegli so jih Patrick Kane, Brent Seabrook in Viktor Stalberg, za St. poraženi Louis sta se v zadnji tretjini med strelce vpisala Andy McDonald in T. J. Oshie.

Od devetih tekem je največ golov padlo v Edmontonu, kjer se je zmage s 6:3 veselil San Jose, njegov napadalec Patrick Marleau je na drugi tekmi zapored dosegel dva gola in se s skupno štirimi na prvem mestu najboljših strelcev sezone izenačil s Slovakom Marianom Hosso iz Chicaga in Danielom Winnikom iz Anaheima. Dva gola je na tekmi med Montrealom in Florido, ki so jo domači dobili s 4:1, dosegel tudi Rus Andrej Markov.

NHL:

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 3:1
(Anže Kopitar 19 minut za Los Angeles)

Detroit Red Wings - Dallas Stars 1:2
(Jan Muršak zaradi poškodbe rame ni igral za Detroit)

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1:4

Washington Capitals - Winnipeg Jets 2:4

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3:0

Montreal Canadiens - Florida Panthers 4:1

Minnesota Wild - Nashville Predators 1:3

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 3:2

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3:6