NHL: Kopitar z golom pomagal Kraljem na vrh pacifiške divizije

Los Angeles Kings so s 3:2 porazili Montreal, Anže Kopitar je za svoje moštvo prispeval gol.

Objavljeno
04. marec 2016 08.39
M. Ž.
M. Ž.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostili Montreal in ga premagali s 3:2, s to zmago pa so se ponovno vrnili na vrh pacifiške divizije.

Za Los Angeles so zadeli trije različni igralci. Že po 56 sekundah je bil natančen Anže Kopitar, za katerega je bil to 19. gol v sezoni (19+35), Tanner Pearson in Dwight King. Razmerje strelov je bilo 31:15 za Kralje, ki so zmagali petič na zadnjih šestih tekmah.

Domačini so tekmo začeli sanjsko in povedli že po manj kot minuti. Montreal se je zaradi poškodbe Maxa Paciorettyja branil z igralcem manj, ko je z modre črte sprožil Alec Martinez, pred golom pa se je ploščka dotaknil kopitar in ga poslal v mrežo (v spodnjem videu).

Že v četrti minuti je na 2:0 povišal Tanner Pearson, ki je dobil plošček po sodniškem metu v napadalni tretjini in ga nemudoma poslal za hrbet nekdanjega vratarja Kraljev Bena Scrivensa.

Montreal se je v igro vrnil v 19. minuti prek P.K. Subbana, ki je z desne strani natančno meril v daljši kot in znižal na 1:2. Ekipi sta do konca tekme dosegli po en gol, za Los Angeles je v 46. minuti zadel Dwight Kings, poraz Montreala pa je v 55. minuti ublažil Lars Eller.

Kralji imajo po 63 tekmah 80 točk in vodijo v pacifiški diviziji, toliko točk ima tudi drugouvrščeni Anaheim, s katerim se bodo pomerili v soboto, na tretjem mestu pa je San Jose s 76 točkami.

Florida izgubila v Coloradu, Jagr ujel Howa

Florida Panthers so na gostovanju v Coloradu izgubili z 2:3. Domačini so z zmago pokvarili dosežek češkega veterana v vrstah Floride Jaromira Jagra, ki je bil v prvi tretjini podajal pri golu Erika Gudbransona in tako dosegel svojo 1850. točko v karieri, s čimer se je na tretjem mestu večne lestvice izenačil s Kanadčanom Gordiejem Howom, pred njima sta le Kanadčana Mark Messier (1887) in Wayne Gretzky (2857).

Izidi lige NHL

Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 3:2

(Anže Kopitar gol za Los Angeles)

Boston Bruins - Chicago Blackhawks 4:2

Buffalo Sabres - Calgary Flames 6:3

Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 0:4

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 4:1

Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 1:2

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 1:4

Nashville Predators - New Jersey Devils 4:5 (po podaljšku)

Winnipeg Jets - New York Islanders 3:4 (po podaljšku)

Colorado Avalanche - Florida Panthers 3:2

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 1:5

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 2:3