NHL: Kopitar zadel, a kralji še niso dokončali dela nad Vancouvrom

V četrti tekmi prvega dela končnice NHL so hokejisti Vancouvra le ustavili Los Angeles in znižali na 1:3 v zmagah.

Objavljeno
19. april 2012 08.07
Posodobljeno
19. april 2012 08.07
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so bili v razprodani domači dvorani Staples Center na pragu popolnega presenečenja nad ekipo Vancouver Canucks, toda tokrat je Kanadčanom le uspelo zmagati s 3:1. Edini gol za kralje je dosegel Anže Kopitar.

Slovenski hokejist je zatresel mrežo tekmecev po podajah Justina Williamsa in Willieja Mitchella že v uvodni tretjini, nato pa kraljem ni več šlo po načrtih.

Težave je domači ekipi povzročal zlasti se je vratar gostov Cory Schneider, ki je na koncu zbral kar 43 obramb, med drugim je zaustavil tudi kazenski strel Dustinu Brownu.

Za kanadsko ekipo so zadeli Aleksander Edler z igralcem več za izenačenje, Kevin Bieksa ter kapetan Henrik Sedin, po poškodbi pa se je v vrste Vancouvra spet vrnil tudi Daniel Sedin.

Prvouvrščena ekipa rednega dela prvenstva NHL se je tako izognila sramotnemu slovesu brez zmage v prvem krogu končnice, izid v zmagah pa so znižali na 1:3. Kralji bo odločilno četrto zmago skušali doseči na peti tekmi, ki bo v nedeljo v Vancouvru.

V prvem krogu končnice v vzhodni konferenci so Ottawa Senators v domači dvorani po podaljšku s 3:2 premagali New York Rangers, čeprav so zaostajali že z 0:2. S tem so serijo v boju na štiri zmage izenačili (2:2).

Philadelphia Flyers, ki je dobila uvodne tri tekme končnice, je tokrat na domačem ledu kar s 3:10 klonila proti Pittsburgh Penguins, v zmagah pa letalci vodijo s 3:1.

Izidi, končnica, 1. del:
- Vzhod:

Ottawa Senators - New York Rangers 3:2 (podaljšek)
- serija je izenačena na 2:2;

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3:10
- Philadelphia v zmagah vodi s 3:1;

- Zahod:
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1:3
(Anže Kopitar: 21 minut, 1 zadetek za LA)
- Los Angeles v zmagah vodi s 3:1;