NHL: Kopitar zadel, Kralji padli pred vodilnim moštvom lige (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali šele po izvajanju kazenskih strelov premoč priznati vodilnemu Anaheimu (2:3).

Objavljeno
18. januar 2015 09.27
SPO-HKO-HKN-ANAHEIM-DUCKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci zmagovalne lovorike v NHL, so se sinoči pred domačimi privrženci v Staples Centru vse do zadnjega čvrsto upirali vodilnemu moštvu lige Anaheimu, naposled pa pokleknili šele po izvajanju kazenskih strelov (2:3). S tem so vpisali drugi zaporedni poraz in petega v zadnjih šestih dvobojih, s čimer so na razpredelnici padli na deveto mesto zahodne konference, ki jih trenutno ne vodi v izločilne boje. Poudariti pa velja, da imajo enako število točk kot osmouvrščeni Calgary, ki pa je bil na zadnjih treh obračunih uspešen. Anaheim je vpisal že četrto zmago zapored in jubilejno trideseto v sezoni.

Da je bil dvoboj zares izenačen, potrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat, 31:28 v korist poznejših zmagovalcev. V uvodni tretjini se mreži nista zatresli, za veselje na tribunah pa je malo pred iztekom prve polovice rednega dela tekme poskrbel Alec Martinez s svojim petim golom v sezoni. Vrnil je Ryan Getzlaf, še pred drugim odhodom na odmor pa je svojo statistiko z enajstim zadetkom v sezoni oplemenitil tudi slovenski reprezentančni as Anže Kopitar, ki je izkoristil številčno premoč na ledu ter odlično podajo Slovaka Mariana Gaborika in poskrbel, da se je med strelce vpisal na še tretjem od zadnjih štirih dvobojev.

Vendar pa Rački niso kar tako zlahka prodali svoje kože, ob koncu 53. minute so ob igralcu več na ploskvi izenačili prek Finca Samija Vatanena, ki je na ta način izsilil podaljšek, v katerem pa gledalci golov niso videli. Odločala je torej loterija s kazenskih strelov, pri katerih je bil mož odločitve drugi izvajalec pri Anaheimu Jakob Silfverberg, ki je spravil na kolena Jonathana Quicka, medtem ko so vsi trije izvajalci pri Kraljih zgrešili tarčo. Drugi je neuspešno poskušal tudi Hrušičan Kopitar, ki je sicer na ledu prebil 21 minut in v tem času trikrat sprožil na gol Danca Frederika Andersena, za nameček pa v zadnji minuti prve tretjine tudi izsilil izključitev pregrobega Cama Fowlerja.

V noči na torek se bo Los Angeles, znova doma, v neposrednem dvoboju za osmo mesto v zahodni konferenci pomeril s Plameni iz Calgaryja.