NHL: Kopitar zbolel, Kralji izgubili (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali pred domačimi navijači premoč priznati Tampi Bay, ki je bila boljša z 2:1.

Objavljeno
17. januar 2017 07.35
SPO-HKN-TAMPA-BAY-LIGHTNING-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings nadaljujejo toplo-hladne nastope v ligi NHL. Po dveh zaporednih zmagah so morali sinoči vnovič na kolena, tako da imajo po 44 kolih rednega dela ravno polovičen izkupiček po 22 zmag in porazov, kar jih ta čas uvršča še tik »nad gladino«, kar se napredovanja v izločilne boje tiče - na osmo mesto razpredelnice zahodne konference. Pred 18.230 gledalci niso znali izkoristiti prednosti domače dvorane Staples Center in so premoč priznali Tampi Bay, ki je bila boljša z 2:1 in zadržala dvanajsto mesto na vzhodu.

Če bi odločalo razmerje sproženih strelov, bi morali zmagati Kralji (32:29 v njihovo korist), ki so se tudi prvi dokopali do vodstva, v deveti minuti je bil tretjič v sezoni uspešen Kyle Clifford, ki je pred dnevi dopolnil 26 let. Še pred prvim odhodom na odmor je izenačil Tyler Johnson, odločitev o zmagovalcu pa je padla že ob koncu drugega dela, ko je Petra Budaja ob pomoči roke Dustina Browna srečno matiral še Brian Boyle, ki se je med strelce vpisal enajstič v sezoni. V zadnjem delu so se gostitelji na vse kriplje trudili izid poravnati in izvleči podaljšek (razmerje strelov 11:5), a je čuvaj mreže Ben Bishop zaklenil vrata.

Tampa, ki je nastopila brez obolelega Šveda Victorja Hedmana, je tako prekinila niz porazov v Staples Centru, ki se je vlekel od leta 2009. Kralji pa so se morali znajti brez kapetana Anžeta Kopitarja, ki je manjkal zaradi bolezni. Na treningu je še drsal po ploskvi, nato pa na tekmi dresa ni oblekel. »Vselej pogrešaš vrhunske igralce, kadar jih nimaš na razpolago,« je bil kratek in jedrnat trener Los Angelesa Darryl Sutter. Hrušičan je zbolel ravno po tem, ko je začel pridno zbirati točke, v zadnjih štirih tekmah jih je nabral kar sedem, od tega šest s podajami.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Tampa Bay Lightning 1:2 (Anže Kopitar ni igral)
Boston Bruins : New York Islanders 0:4
Buffalo Sabres : Dallas Stars 4:1
Detrout Red Wings : Montreal Canadiens 1:0
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 5:2
Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 8:7
Edmonton Oilers : Arizona Coyotes 3:1