NHL: Kopitar zrežiral zmago Kraljev v New Jerseyju

Los Angeles Kings so bili uspešni na gostovanju v New Jerseyju (3:1). Anže Kopitar gol in dve podaji.

Objavljeno
24. marec 2015 08.44
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-SAN-JOSE-SHARKS---GAME-SEVEN
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New Jersey - Hokejisti Los Angelesa so ponoči na prvi tekmi gostujoče turneje s 3:1 premagali New Jersey. Najboljši igralec tekme je bil Anže Kopitar, ki je dosegel gol in dve podaji.

Kralji so bili v prvi tretjini gospodarji na ledu in si pripravili občutno več priložnosti (razmerje strelov 16:3), dve od teh so tudi izkoristili. Povedli so v 11. minuti, ko je Kopitar na modri črti podal Andreju Sekeri, ta je zadrsal na levo stran in z močnim strelom premagal nemočnega vratarja Coryja Schneiderja.

Pri domačih je bil v 20. minuti izključen Dainius Zubrus, kar je privedlo do drugega gola Los Angelesa. Akcijo sta začela Kopitar in Marian Gaborik, ta je z desne strani podal na oddaljeno vratnico, kjer je plošček v mrežo potisnil Tyler Toffoli.

New Jersey se je v igro vrnil v 23. minuti z golom Scotta Gomeza, zmagovalca pa je dokončno odločil Kopitar v 46. minuti, potem ko je na levi strani pričakal odbiti plošček in z mojstrskim strelom zadel za 3:1.

»To je bila naša najboljša predstava na zadnjih sedmih tekmah. Vedeli smo, da bo začetek gostujoče turneje zelo pomemben. New Jersey na papirju izgleda kot najslabši nasprotnik, ki nas čaka na tej turneji, vendar gre za odličen kolektiv. Veseli smo, da sta se vrnila Alec Martinez in Mike Richards. Predvsem slednji ima zelo pomembno vlogo v naši ekipi, pa čeprav to ponavadi ni razvidno z liste strelcev,« je povedal Kopitar, ki je na 69 tekmah vknjižil 57 točk (15+42).

Kralji so kljub novima točkama ostali na četrtem mestu pacifiške divizije, saj je tretjeuvrščeni Calgary s 3:2 premagal Colorado.

Los Angeles bo naslednjo tekmo igral že v noči s torka na sredo, njihovi nasprotniki bodo New York Rangers.

 

Izidi lige NHL

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1:3

(Anže Kopitar gol in 2 podaji za Los Angeles)

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 1:3

Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 1:2

Ottawa Senators - San Jose Sharks 5:2

Dallas Stars - Buffalo Sabres 4:3

Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:2

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 1:4