NHL: Kopitarjev gol premalo za uspeh v Washingtonu (VIDEO)

Los Angeles Kings so na gostovanju v Washingtonu izgubili z 1:3, Anže Kopitar je dosegel edini gol svojega moštva.

Objavljeno
17. februar 2016 06.49
Posodobljeno
17. februar 2016 07.11
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-WASHINGTON-CAPITALS
M. Ž.
M. Ž.

Washington - Hokejisti Los Angelesa so v noči s torka na sredo gostovali pri Washingtonu in doživeli drugi zaporedni poraz (1:3).

Kralji so se dobro zoperstavili najboljšemu moštvu lige in povedli v prvi tretjini prek Anžeta Kopitarja, ki je na 56. tekmi sezone dosegel svoj sedemanjsti gol (17+34), gostje pa v nadaljevanju niso izkoristili številnih strelov (razmerje 40:32) in številčne premoči na ledu (0/3), kar se jim je maščevalo.

Los Angeles je prvi gol dosegel v 17. minuti z igralcem manj. Ob izključitvi Jordana Nolana je Dustin Brown preigraval na desni strani napadalne tretjine in podal Anžetu Kopitarju, ta je sprožil proti golu, vendar je Philipp Grubauer njegov prvi strel še ustavil, nato pa je Hrušičan z leve strani poskusil še enkrat in poskrbel za vodstvo.

Washington je izid poravnal v 40. minuti, ko je Dimitrij Orlov z desne strani podal pred gol, tam pa se je odlično znašel Andre Burakovsky in premagal Jonathana Quicka.

V zadnji tretjini je bila pobuda na strani gostiteljev (streli 12:9), ki so si v zadnjih dveh minutah priborili zmago. Ti so povedli v 58. minuti. Velike zasluge za gol je imel nekdanji član Los Angelesa Justin Williams, ki je izza gola podal na levo vratnico, tam pa je plošček pričakal Jevgenij Kuznecov in ga poslal za hrbet Quicka.

Domačini so zmagovalca dokončno odločili 8,6 sekudne pred koncem, ko je plošček v prazna vrata poslal Jason Chimera za končnih 3:1.

Kralji so z današnjim porazom izgubili nekaj prednosti v pacifiški diviziji, saj sta bila uspešna njegova najbližja zasledovalca San Jose in Anaheim. Los Angeles ima 69 točk, Anaheim 66 in San Jose 65.

Rezultati lige NHL

Washington Capitals - Los Angeles Kings 3:1

(Anže Kopitar gol za Los Angeles)

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3:5

Tampa bay Lightning - San Jose Sharks 2:4

Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 2:1

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 1:2 (po podaljšku)

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2:1 (po kazenskih strelih)

St. Louis Blues - Dallas Stars 2:1 (pop podaljšku)

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3:6