NHL: Kopitarjevi Kralji na pol poti do izpada

Hokejisti San Joseja so bili v prvem krogu končnice še drugič uspešni v Staples Centru, tokrat z 2:1.

Objavljeno
17. april 2016 10.06
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings upajo, da so bo ponovila sezona 2013/14, ko so v prvem krogu končnice že izgubljali z 0:3 v zmagah proti San Joseju, nato pa bili štirikrat zapored uspešni in se tako prebili ne zgolj v konferenčni polfinale, temveč so si celo tlakovali pot do osvojitve Stanleyjevega pokala.

Sinoči so namreč Anže Kopitar in njegovi soigralci še drugič zapovrstjo pokleknili ravno pred Morskimi psi, ki so bili v Staples Centru boljši z 2:1, s čimer so polovico naloge v tej fazi že opravili. In da je mera polna, bo San Jose prihodnja dva dvoboja - v noči na torek in na četrtek - odigral pred domačimi privrženci.

Kralji so več napadali, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih poskusov (27:23 v njihovo korist), vendar pa so se strelsko prebudili prepozno. V prvi tretjini je namreč njihovega čuvaja mreže Jonathana Quicka ukanil Joe Pavelski, ki je v tej končnici izjemno razigran (vpisal je že tri zadetke), v drugi pa je razliko podvojil Logan Couture ob prednosti kar dveh igralcev več na ploskvi.

Kopitar praznih rok

V zadnjem delu so gostitelji z vsemi topovi oblegali in obstreljevali tekmečeva vrata, ustrelili so kar trinajstkrat, posrečilo pa se jim je šele pet minut pred koncem obračuna, ko je - ravno tako ob številčni premoči na ploskvi - nekdanjega vratarja Los Angelesa Martina Jonesa ukanil šele prekaljeni center Vincent Lecavalier, ki bo na dan četrte tekme dopolnil že 36 let.

Njegov gol je prekinil skoraj 78 minut dolg strelski post Kraljev. Drugi center domačega moštva Anže Kopitar svoje statistike ni oplemenitil, v izločilnih bojih tako ostaja pri eni podaji. Tokrat je bil na ledu kar več kot 22 minut in pol, vendar pa ni, zanimivo, v tem času niti enkrat sprožil v okvir tekmečevih vrat.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 1:2 (Anže Kopitar 0+0 v 23 minutah) - v zmagah 0:2
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:4 - v zmagah 1:1
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 4:1 - v zmagah 2:0
Dallas Stars : Minnesota Wild 2:1 - v zmagah 2:0