NHL: Kopitarjevi Kralji po vodstvu s 3:0 komaj izvlekli zmago (VIDEO)

Slovenski hokejski as je ob zmagi nad Vancouvrom podal pri tretjem golu Dustina Browna in zgrešil kazenski strel.

Objavljeno
23. oktober 2016 09.35
NHL/
J. P.
J. P.

Los Angeles - Očitno so morali hokejisti moštva Los Angeles Kings po uvodnih treh porazih v ligi NHL zgolj prebiti led in vpisati prvo zmago, da jim je vendarle steklo. Potem ko so bili v prejšnjem kolu na gostovanju v podaljšku boljši od Zvezd iz Dallasa (4:3), so sinoči pred domačimi navijači v Staples Centru, prav tako s 4:3, strli še odpor Vancouvra, toda šele po kazenskih strelih. Zmaga se jim je resda nasmihala že po rednem delu, saj so po 28 minutah vodili s 3:0, kar pa jih je očitno uspavalo.

Že v prvi tretjini sta se med strelce vpisala Brayden McNabb in Tanner Pearson, ki je svoj četrti gol v sezoni prispeval ob številčni premoči na ledu. Komaj sta se moštvi vrnili s prvega odmora, že so Kralji zadeli še tretjič, tokrat celo z igralcem manj na ploskvi. Po odvzetem ploščku je Dustin Brown sam pridrsal pred švedskega čuvaja mreže Jacoba Markströma, a se zapletel, vseeno se je do ploščka dokopal slovenski as Anže Kopitar in ga z drsalko vrnil Brownu, ki ga je vendarle - z vratarjevo pomočjo - potisnil prek golove črte. Hrušičanu so zapisali asistenco.

To pa je bilo tudi vse, kar so gostitelji zmogli v rednem delu. Do konca tretjine sta zasedbo Vancouvra v igro z zadetkoma vrnila Finec Markus Granlund in Šved Henrik Sedin ob igralcu več na ledu, v tretji tretjini pa je, pičlih 35 sekund pred koncem rednega dela, igro šestih proti štirim v polju izkoristil še en Šved, Alexander Edler, in izsilil podaljšek. V njem se rezultat ni spremenil, zato je zmagovalca odločila loterija kazenskih strelov. Vsi trije izvajalci pri gostih so bili neuspešni, enako kot v domači vrsti Kopitar in Devin Setoguchi, hladnokrvni mož odločitve in eksekutor je bil Pearson.

Vancouver je moral v petem poskusu prvič v sezoni na kolena, tako da neporaženih moštev v ligi ni več. Zanimivo pa je, da je le eno tekmo doslej končal po rednem delu. Vseeno je zadržal prvo mesto na razpredelnici zahodne konference, Los Angeles pa se je končno rešil dna. Statistika na čelu z razmerjem strelov je bila na strani zmagovalcev (31:25), pri katerih je kapetan Kopitar na ploskvi prebil več kot 25 minut oziroma daleč največ med napadalci, v tem času pa je štirikrat sprožil proti nasprotnikovim vratom, podal pri tretjem golu in izsilil izključitev Bena Huttona v podaljšku, ki pa je njegova ekipa ni znala izkoristiti. Zdaj Kralje v noči na sredo čaka domač obračun s Columbusom, ki je po uvodnih dveh porazih zmagal dvakrat zapovrstjo.

IZIDI

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 4:3 - po kazenskih strelih (Anže Kopitar 0+1 v 25 minutah)
Boston Bruins : Montreal Canadiens 2:4
Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:0
New Jersey Devils : Minnesota Wild 2:1 - v podaljšku
Washington Capitals : New York Rangers 2:4
Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 5:1
Calgary Flames : St. Louis Blues 4:6
Ottawa Senators :Tampa Bay Lightning 1:4
Florida Panthers : Colorado Avalanche 5:2
Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 6:3
Chicago Blackhawks : Toronto Maple Leafs 5:4 - po kazenskih strelih
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 0:3