NHL: Kopitarjevi Kralji prekinili niz treh zaporednih porazov (VIDEO)

Slovenski hokejski as ob zmagi Los Angelesa nad zadnjeuvrščenim Edmontonom (6:4) ni prispeval gola ali podaje.

Objavljeno
27. marec 2016 09.25
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so vendarle našli primernega tekmeca za prekinitev niza treh zaporednih porazov v ligi NHL. Na domačem ledu dvorane Staples Center so namreč s 6:4 odpravili najslabše moštvo zahodne konference Edmonton, ki ne more več upati za napredovanje v izločilne boje. Naftarji so pokleknili v vseh petih medsebojnih obračunih v tej sezoni s Kralji, ki so tako zadržali tretje mesto na razpredelnici zahoda in so eno petih moštev, ki že imajo v žepu vstopnico za končnico.

Bil je to dvoboj slabih obramb in učinkovitih napadov, gostitelji pa so z zmago mukoma kronali rahlo pobudo, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir tekmečevih vrat - 33:29. Vendar pa sprva ni dobro kazalo. Resda je mrežo Laurenta Brossoita, ki je v sredo napolnil 23 let, že v šestnajsti sekundi, v prvem napadu na tekmi, načel Tyler Toffoli, a sta Jordan Eberle zgolj 22 sekund pozneje in Connor McDavid vrnila udarec. Da sta moštvi na prvi odmor odšli poravnani, je poskrbel Jeff Carter.

Druga tretjina je bila najmanj izenačena, Los Angeles pa je izjemno premoč (streli na gol 15:7) kronal s tremi zadetki. Uspešni so bili Tyler Toffoli, Andy Andreoff in Trevor Lewis, ki je mrežo zatresel celo ob igralcu manj na ploskvi. Domači so torej ušli z udobnih 5:2, a so tekmeci uprizorili še zadnji napad na vse ali nič in se jim po zaslugi Patricka Maroona, ki je zadel dvakrat - enkrat ob številčni premoči - vnovič povsem prilepili za ovratnik. Ko so skušali na vse kriplje izenačiti, pa je luknjo v obrambi našel Carter in 33 sekund pred zadnjim piskom sirene uspešno sprožil v prazen okvir vrat in vknjižil svoj jubilejni dvajseti gol v sezoni.

Pri zmagovalcih je vsaj točko za zadetek ali asistenco vpisalo kar devet hokejistov, med katerimi pa ni bilo hrušiškega asa Anžeta Kopitarja, ki je na ledu prebil največ med vsemi napadalci v moštvu, 19 minut, v tem času pa enkrat neuspešno ustrelil v okvir vrat. Tudi sicer proti Edmontonu le težko dosega točke: v petih medsebojnih obračunih v sezoni je namreč skupaj prispeval zgolj po en gol in podajo. Zdaj Kralje, ki so bili doslej v sezoni le enkrat učinkovitejši kot sinoči (Bostonu so sredi februarja na gostovanju nasuli kar devet golov), v noči na torek čaka dvoboj na tujem ledu pri Morskih psih iz San Joseja, ki so zadnje tri obračune izgubili.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 6:4 (Anže Kopitar 0+0 v 19. minutah)
Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 3:2
Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 2:7
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 0:4
San Jose Sharks : Dallas Stars 2:4
Carolina Hurricanes : New York Islanders 3:4 - v podaljšku
Montreal Canadiens : New York Rangers 2:5
Ottawa Senators : Anaheim Ducks 3:4 - v podaljšku
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 2:5
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 1:3
Washington Capitals : St. Louis Blues 0:4
Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 5:1
Calgary Flames : Chicago Blackhwaks 1:4
Arizona Coyotes : Philadelphia Flyers 2:1