NHL: Kopitarjevi Kralji se poigravajo s končnico (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa se praznih rok vračajo z gostovanja v Calgaryju (1:2), jubilejna trideseta podaja Anžeta Kopitarja.

Objavljeno
01. marec 2017 07.34
Ducks Kings Hockey
J. P.
J. P.

Calgary - Odlični in izkušeni 30-letni hokejski vratar Ben Bishop je ognjeni krst v dresu novega delodajalca Los Angelesa opravil z 28 obrambami, toda s porazom. S porazom, ki je Kraljem preprečil, da bi se zavihteli na osmo mesto razpredelnice zahodne konference, ki še vodi v izločilne boje; tako pa ostajajo za točko pod gladino. Sinoči so morali na gostovanju v dvorani Scotiabank Saddledome premoč priznati Calgaryju, ki je bil v podaljšku boljši z 2:1. Mož odločitve je bil v 107. sekundi »dodatka« branilec T.J. Brodie s svojim petim zadetkom v sezoni in jubilejnim tridesetim v karieri. 

Prvi so sicer vodili gostje, ki so že v deveti minuti izkoristili številčno premoč na ledni ploskvi po izključitvi Matta Stajana. Med strelce se je vpisal Tanner Pearson, ki je v zadnjih treh obračunih prispeval pet točk za dva gola in tri podaje, tokrat pa mu je asistiral tudi kapetan Anže Kopitar, ki je tako pri okroglih tridesetih podajah v sezoni. Tokrat je Hrušičan na ledu prebil standardnih 20 minut in v tem času sprožil štiri strele na gol, a ni nobeden našel cilja. Gostje so izenačili v drugi tretjini prek Micheala Ferlanda in tako izvlekli podaljšek, v njem pa se veselili že pete zmage zapovrstjo.

IZIDI LIGE NHL

Calgary Flames : Los Angeles Kings 2:1 - v podaljški (Anže Kopitar 0+1 v 20 minutah)
Boston Bruins : Arizona Coyotes 4:1
Buffalo Sabres : Nashville Predators 4:5 - v podaljšku
New York Rangers : Washington Capitals 1:4
Philadelphia Flyers : Colorado Avalanche 4:0
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 3:2 - po kazenskih strelih
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 1:0 - v podaljšku
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 1:3
Winnipeg Jets : Minnesota Wild 5:6
Dallas Stars : Pittsburgh Penguins 3:2
Vancouver Canucks : Detroit Red Wings
San Jose Sharks : Toronto Maple Leafs