NHL: Kopitarjevi Kralji spet v zmagovitih tirnicah (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so bili z 2:1 boljši od Toronta, Anže Kopitar prvič po šestih tekmah ni vpisal točke.

Objavljeno
08. januar 2016 08.35
J. P.
J. P.

Los Angeles - Potem ko so v prejšnjem dvoboju s Coloradom (1:4) prekinili niz petih zaporednih zmag, so se hokejisti Los Angelesa v ligi NHL vnovič vrnili v zmagovite tirnice. Sinoči so pred domačimi navijači v Staples Centru z 2:1 odpravili zasedbo Toronta, da je njihov uspeh povsem zaslužen, pa dokazuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 41:26.

Vse pa se je odločilo šele v zadnji tretjini. Dotlej se mreži nista zatresli, prvi pa je zelo zanesljivega Jamesa Reimerja, ki v zadnjem mesecu ni nastopal, v 43. minuti ukanil Jake Muzzin (v uvodni tretjini je njegov strel pokosil sodnika Kellyja Sutherlanda, ki je potreboval zdravniško pomoč). Pet minut pozneje je šel po njegovih sledeh tudi Jeff Carter, ki je pred dnevi dopolnil 31 let, za nekaj razburljivosti v končnici pa je poskrbel Peter Holland, ki je deset minut pred zadnjim piskom sirene ob številčni premoči na ploskvi kot edini ugnal Jonathana Quicka.

Slovenski as Anže Kopitar, ki ga letos niso izbrali za tradicionalno tekmo vseh zvezd lige NHL konec meseca v Nashvillu, je na ledu prebil standardnih 20 minut in v tem času trikrat sprožil proti tekmečevim vratom, svoje statistike pa tokrat ni oplemenitil. S tem je prekinil niz šestih zaporednih dvobojev, v katerih je vpisal vsaj točko, je pa sinoči že v prvi četrtini izsilil prekršek za izključitev Tylerja Bozaka, česar pa Kralji, ki jih v noči na nedeljo čaka nov domač izziv s St. Louisom, niso znali unovčiti.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Toronto Maple Leafs 2:1 (Anže Kopitar 0+0 v 20 minutah)
New York Islanders : Washington Capitals 1:4
Ottawa Senators : Florida Panthers 2:3
Minnesota Wild : Philadelphia Flyers 3:4 - v podaljšku
Dallas Stars : Winnipeg Jets 2:1 - po kazenskih strelih
Calgary Flames : Arizona Coyotes 1:2
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 1:2