NHL: Kopitarjevi Kralji uspešni tretjič zapovrstjo (VIDEO)

K zmagi Los Angelesa nad Carolino (3:2) slovenski hokejski as Anže Kopitar ni prispeval gola ali podaje.

Objavljeno
21. november 2014 09.25
SPO-HKO-HKN-FLORIDA-PANTHERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci šampionskega naslova v ligi NHL, so očitno zajahali zmagovalni val, saj so bili uspešni še tretjič zapovrstjo. Tokrat so pred domačimi navijači v Staples Centru izkoristili premoč na ledu, ki ji zgovorno pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat (39:27), in s 3:2 odpravili Carolino. Kralji so se tako v dvajsetem obračunu sezone veselili enajste zmage, kar jih uvršča na četrto mesto zahodne konference.

Tokrat so gostitelji trikrat vodili, Orkani dvakrat izenačili, jim je pa zmanjkalo moči, da bi še izvlekli podaljšek. V zadnjih petih dvobojih so bili enkrat samkrat uspešni, zato se kar ne morejo prebiti iz začelja vzhodne konference. Tokrat je bil, zanimivo, končni izid zapečaten že v tretji minuti druge tretjine, ko je odločilni gol - zgolj 38 sekund po izenačujočem Erica Staala ob številčni premoči na ledu - zabil Tanner Pearson, 22-letni mladenič, ki je pravo odkritje branilcev naslova v tej sezoni, njegovi šele drugi med hokejsko elito. Med strelce se je namreč vpisal že osemkrat, tokrat pa je vknjižil tudi svojo jubilejno trideseto točko v NHL.

Za Carolino je zadel še Jeff Skinner, za domače pa Jarret Stoll ob igralcu več na ledu in Trevor Lewis. Slovenski zvezdniški napadalec Anže Kopitar svoje statistike ni oplemenitil, v 17 minutah in pol na ledu je enkrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, a je čuvaj mreže Cam Ward prečital njegovo namero. Obenem je moral Hrušičan tudi prvi za dve minuti kazensko z ledu že v peti minuti po prekršku nad Skinnerjem. Kopitar je doslej v sezoni zbral po pet golov in podaj, kar ga po številu doseženih točk trenutno ne vodi v udarno stoterico.

Zdaj Los Angeles po štirih domačih tekmah, ki jih je kronal s tremi zmagami, čaka prvo gostovanje po desetih dneh, v noči na nedeljo ga namreč pričakuje Dallas.

Tudi Kopitarjev soigralec obtožen nasilja nad soprogo

Naslednji v vrsti slovitih športnikov, ki si kruh služijo onkraj »luže« in so se znašli na tapeti zaradi družinskega nasilja, je Kopitarjev soigralec pri Kraljih Slava Vojnov. Štiriindvajsetletni ruski branilec se bo moral na prvi decembrski dan zagovarjati pred okrajnim sodiščem v Los Angelesu, v primeru obsodbe pa mu grozi deset let zapora in bržčas tudi izgon iz države. Vojnova so sicer aretirali pred mesecem dni v bolnišnici Torrance v Kaliforniji, kamor je pospremil soprogo z vidnimi poškodbami ličnice, arkade in vratu, ki naj bi bile posledica nesprejemljivega izpada nasilnega moža. Rus se zagovarja za nedolžnega, zaradi aretacije pa si je prislužil suspenz s strani NHL.