NHL: Kopitarjevi Kralji vodili že s 3:0, a zmagali šele v podaljšku (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so s 4:3 odpravili zasedbo vodilnega Washingtona, mož odločitve Jeff Carter.

Objavljeno
10. marec 2016 08.35
J. P.
J. P.

Los Angeles - Zgolj ena od sinočnjih šestih tekem hokejske lige NHL se je končala z več kot enim golom razlike in že po rednem delu, med tistimi, na katerih je odločal podaljšek, je bil tudi obačun v Staples Centru med Los Angelesom in z naskokom vodilnim moštvom lige Washingtonom, v katerem so se sladke zmage s 4:3 veselili gostitelji, potem ko je ob koncu tretje minute podaljška odločilni zadetek - svojega osemnajstega v sezoni in tristoprvega v karieri - prispeval Jeff Carter.

A dolgo časa ni nič dišalo po tem, da zmagovalec ne bo znan že po rednem delu, saj so Kralji že v štirinajsti minuti vodili z zelo udobnih 3:0 in takšno razliko držali vse do druge minute tretje tretjine. V prvem delu so gostujočega čuvaja mreže Bradena Holtbyja drug za drugim matirali Vincent Lecavalier ob številčni premoči, Jake Muzzin in Milan Lucic, s čimer so potrdili izjemno premoč Los Angelesa v uvodnih dvajsetih minutah, ki jo nazorno odseva tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 15:6.

V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje, v tretjem delu pa tudi popolnoma nadigrali tekmeca (streli na gol kar 18:6) in terensko pobudo kronali s tremi zadetki. Najprej je jubilejnega dvajsetega v sezoni vpisal T. J. Oshie, povišal je Šved Nicklas Bäckström, podaljšek pa je v 57. minuti izsilil 24-letni ruski branilec Dmitrij Orlov. V dodatnem delu so domači spet zagospodarili na ledu, zmago je v Los Angelesu zadržal Carter.

V vrstah zmagovalcev je vnovič ogromno priložnosti za igranje, kar 24 minut, dobil tudi hrušiški as Anže Kopitar, ki pa lastne statistike ni oplemenitil kljub trem strelom v okvir vrat, je pa že v uvodni tretjini izsilil izključitvi dveh gostov, Jaya Beagla in Jevgenija Kuznecova. Kralji, ki jih zdaj v noči na nedeljo čaka domač obračun z New Jerseyjem, so se s štirideseto zmago v sezoni vrnili na četrto mesto razpredelnice zahodne konference, medtem ko ostaja Washington edino moštvo, ki je že preseglo stotico (103 točke).

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Washington Capitals 4:3 - v podaljšku (Anže Kopitar 0+0 v 24 minutah)
Toronto Maple Leafs : New York Islanders 4:3 - po kazenskih strelih
St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 3:2 - po kazenskih strelih
Calgary Flames : Nashville Predators 3:2 - v podaljšku
Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 3:0
Vancouver Canucks : Arizona Coyotes 3:2 - v podaljšku