NHL: Kopitarjevi Kralji zaman lovili peto zaporedno zmago (VIDEO)

Slovenski hokejski as je ob porazu Los Angelesa na gostovanju v Nashvillu (2:5) prispeval dve podaji.

Objavljeno
22. marec 2016 07.40
J. P.
J. P.

Nashville - Hokejistom moštva Los Angeles Kings se je ponesrečil lov na peto zaporedno zmago v ligi NHL. Z novim uspehom bi po številu točk (ob tekmi manj) lahko celo ujeli vodilno zasedbo zahodne konference Dallas, vendar pa so se z gostovanja v Nashvillu vrnili s porazom z 2:5, s čimer so se jim Predatorji maščevali za poraza v prejšnjih dveh medsebojnih obračunih v sezoni, oba šele po podaljšku. Gostitelji so se z novim (37.) uspehom utrdili na sedmem mestu zahoda in si že skoraj zagotovili napredovanje v izločilne boje.

V prvi tretjini sta mreži ostali nedotaknjeni, v drugi pa se je tehtnica prevesila krepko na stran Nashvilla, ki je ušel s 3:0, drug za drugim so neprepričljivega vratarja Jonathana Quicka premagali James Neal, Mike Fisher ob številčni premoči (ob jubilejnem tisočem nastopu v NHL) in Filip Forsberg. Trener Kraljev Darryl Sutter je moral ukrepati in je v začetku zadnjega dela med vratnice poslal švedskega aduta s klopi Jhonasa Enrotha, kar se mu je sprva tudi obrestovalo. Če je bilo v drugi tretjini razmerje strelov kar 17:6 v korist Nashvilla, je bilo v zadnji 13:3 za goste, ki so na 2:3 znižali prek Drewa Doughtyja in Aleca Martineza.

Kralji so tedaj vse sile usmerili v napad, v obrambi pa pustili luknjo, kar sta izkoristila še Ryan Johansen in Roman Josi, ki sta z zadetkoma potrdila domačo zmago, Švicar je pol minute pred koncem zatresel prazno mrežo. Enroth je v dvajsetih minutah zbral eno samo obrambo, je pa pri obeh golih Los Angelesa kot podajalec sodeloval hrušiški as Anže Kopitar - na ledu je prebil 20 minut -, ki je tako v sezoni vpisal že 43 asistenc, vsaj točko (skupaj devet) pa je prispeval v zadnjih šestih dvobojih. Obenem je v zadnji tretjini izsilil izključitev Erica Nystroma (vrnil se je po 23 tekmah odsotnosti zaradi zlomljene noge), ki pa je njegovo moštvo, ki ga zdaj že v noči na jutri čaka gostovanje pri Minnesoti, ni znalo izkoristiti. »Iz lastnih napak se moramo znati tudi kaj naučiti, predvsem pa si ne smemo več privoščiti tretjin, kakršna je bila tokrat druga,« je poudaril Kopitar.

IZIDI LIGE NHL

Nashville Predators : Los Angeles Kings 5:2 (Anže Kopitar 0+2 v 20 minutah)
New York Rangers : Florida Panthers 4:2
New York Islanders : Philadelphia Flyers 1:4
Toronto Maple Leafs : Calgary Flames 5:2