NHL: Kopitarjevim Kraljem se končnica oddaljuje (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa nemočni proti Bostonu (1:4), kapetan Anže Kopitar svoje statistike ni oplemenitil.

Objavljeno
24. februar 2017 08.26
SPO-HKN-BOSTON-BRUINS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Voz hokejistov Los Angelesa počasi, a vztrajno pelje v brezno, iz katerega ne bo rešitve. Končnica lige NHL se vse bolj odmika, zdaj za osmouvrščenim na razpredelnici zahodne konference Calgaryjem zaostajajo že štiri točke, a imajo tekmo manj. Potem ko so predvčerajšnjim resda prekinili niz porazov z uspehom na gostovanju pri z naskokom najslabšem moštvu lige Coloradu (2:1), so sinoči rezultatsko krivuljo vnovič obrnili navzdol in morali v domačem Staples Centru premoč priznati Bostonu, ki je bil boljši s 4:1.

Zmagovalci so tako ohranili precej boljše teoretične možnosti za izločilne boje, saj so na devetem mestu vzhoda točkovno povsem poravnani s sedmouvrščenim moštvom New York Islanders, obenem so se vrnili na zmagovite tirnice, s katerih so le za kratko iztirili v četrtek, ko so po nizu štirih zaporednih zmag klecnili proti Anaheimu (3:5). Sinoči so bili resda Kralji nekoliko agilnejši v napadu (razmerje sproženih strelov 28:25), a so bili gostje pač učinkovitejši.

Tudi zadeli so prvi, že v četrti minuti je moral Peter Budaj po plošček v mrežo po poskusu Brada Marchanda, ki je prispeval že svoj 26. zadetek v sezoni. Še pred prvim odhodom na odmor pa so domači vendarle izenačili, na kazensko klop je moral Dominic Moore po prekršku nad Kevinom Gravelom, ki je nato kar sam izkoristil številčno premoč in zadel prvič v karieri v NHL. Za 24-letnega branilca je to prva polna sezona med hokejsko elito, do danes je prispeval tri podaje.

Mož odločitve je bil že v peti minuti druge tretjine David Pastrnak, ki je, podobno kot pred njim že Marchand, v lastno statistiko ob igralcu več na ledu vpisal že 26. gol v tej sezoni. Ko so skušali domači izid na vse kriplje izenačiti, tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju, so v zadnjih 62 sekundah obračuna prejeli še dva zadetka, med strelce sta se vpisala še Dominic Moore in David Krejči. V vrstah poražencev je slovenski kapetan Anže Kopitar na ledni ploskvi prebil standardnih 20 minut, v tem času enkrat sprožil na gol, toda neuspešno. Nov izziv čaka Kralje že jutri zvečer, ko bodo v Staples Centru gostili zasedbo Anaheima. 

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Boston Bruins 1:4 (Anže Kopitar 0+0 v 20 minutah)
Montreal Canadiens : New York Islanders 0:3
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 2:3
Toronto Maple Leafs : New York Rangers 1:2 - po kazenskih strelih
Nashville Predators : Colorado Avalanche 4:2
Chicago Blackhawks : Arizona Coyotes 6:3