NHL: »Kosmatinci« nemočni v Los Angelesu

Los Angeles Kings so na domačem ledu premagali Boston s 4:2, Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
10. januar 2014 07.27
Posodobljeno
10. januar 2014 07.45
SPO-HKO-HKN-BOSTON-BRUINS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči na petek gostili Boston in ga s prepričljivo igro premagali s 4:2 (vrhunce si lahko ogledate v spodnjem videu).

Pri Kraljih so za 27. zmago v sezoni zadeli Jeff Carter, Justin Williams, Alec Martinez in Dustin Brown. Vratar Jonathan Quick je ubranil 20 strelov, Anže Kopitar pa je prispeval podajo.

Los Angeles je v prvi tretjini pokazal več od svojih nasprotnikov in sprožil več strelov (13:5), svojo premoč pa je izkoristil v enajsti minuti, ko je po podaji Anžeta Kopitarja zadel Jeff Carter.

Gostitelji so v drugi tretjini nadaljevali svojo izjemno predstavo in po 44 sekundah povišali na 2:0, potem ko je Justin Williams uvnovčil številčno premoč, v 22. minuti pa je Alec Martinez povečal težave Bostona. V gostujočem moštvu so se ob zaostanku z 0:3 odločili, da nerazpoloženega vratarja Tuukko Raska zamenjajo s Chadom Jonesom. Ta je ubranil 16 izmed 17 strelov na svoja vrata, vendar ni mogel preprečiti poraza Bostona.

Gostje so v 30. minuti vendarle dosegli prvi gol na tekmi prek Matta Fraserja, a to ni imelo nikakršnega vpliva na potek igre. Kralji so v 53. minuti znova povedli za tri gole, strelec je bil Dustin Brown, končni izid pa je v 58. minuti postavil Justin Florek.

V zahodni konferenci je na prvem mestu Chicago z 71 točkami, Los Angeles je peti (59).

 

Izidi lige NHL

Los Angeles Kings - Boston Bruins 4:2

(Anže Kopitar podaja v 21 minutah za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Florida Panthers 1:2

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 6:1

New Jersey Devils - Dallas Stars 1:0

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3:4

Nashville Predators - Anaheim Ducks 3:4

Calgary Flames - St. Louis Blues 0:5

Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 1:4

San Jose Sharks - Detroit Red Wings 4:1