NHL: Kraljem kljub trem Kopitarjevim podajam le točka proti Montrealu

Hokejisti Los Angelesa so na domači tekmi po kazenskih strelih izgubili proti Montrealu s 4:5. Kopitar prispeval tri podaje.

Objavljeno
05. december 2016 06.49
Posodobljeno
05. december 2016 07.20
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Los Angelesu - Hokejisti Los Angelesa so v nedeljo ponoči pred domačimi gledalci po kazenskih strelih morali priznati premoč Montrealu s 4:5 (vrhunci v spodnjem videu).

Kralji so tekmo izgubili kljub odlični predstavi kapetana Anžeta Kopitarja, ki je prispeval tri podaje in za nameček uspešno izvedel tudi svoj kazenski strel. Hrušičan je s tem nekoliko popravil svojo statistiko te sezone, na 20 tekmah je njegov izkupiček 14 točk (2+12).

»Loterija« je na koncu pripadla Montrealu, za katerega so zadeli Brian Flynn, Aleksander Radulov in Paul Byron, medtem ko je bil pri Los Angelesu poleg Kopitarja uspešen le še Jeff Carter.

»Nekajkrat smo vodili za gol, vendar pa smo jim pustili, da so se vrnili v igro. V napadu smo igrali dobro, vendar pa doslej nismo dobili veliko tekem, na katerih smo prejeli tri ali štiri gole. To je bil tudi razlog za poraz, nasprotniki so dosegli preveč golov. Carey Price je eden izmed najboljših vratarjev v ligi in dejstvo, da smo ga tolikokrat premagali, je dobra za našo samozavest, a mi bi se raje hvalili z dobro obrambno igro. Žal je bila ta razlog za neuspeh,« je po tekmi povedal domačin Drew Doughty.

Montreal je bolje začel tekmo in povedel v 3. minuti prek Maxa Paciorettyja, to pa je bil tudi edini gol v uvodni tretjini.

Ekipi sta bili v drugih dvajsetih minutah zelo razpoloženi, saj sta skupaj dosegli kar šest golov. Začelo se je po željah Kraljev, ki so s pomočjo Jeffa Carterja (21. minuta) in Nicka Shora (24.) rezultat obrnili v svojo korist.

Za goste je nato v 26. minuti s svojim drugim golom izenačil Pacioretty, Los Angeles pa je v 31. minuti po zaslugi Drewa Doughtyja povedel s 3:2. To pa še ni bilo vse, Aleksander Radulov že v 32. minuti zadel za 3:3, Kralji pa so odgovorili v 38. minuti prek Trevorja Lewisa.

Gledalci so v zadnji tretjini videli le en gol. V 43. minuti je za Montreal zadel Andrew Shaw in postavil izid rednega dela (4:4).

O zmagovalci so naposled odločali kazenski streli. Pri domačih sta bila uspešna le dva izmed štirih izvajalcev, pri gostih pa trije izmed štirih, kar je tekmo obrnilo v prid kanadskega kolektiva.

Los Angeles je z 28 točkami na četrtem mestu pacifiške divizije, pred njim so Anaheim (29), Edmonton in San Jose (oba po 31).

Montrealu kaže precej bolje, saj je na prvem mestu atlantske divizije (36), njegova prva zasledovalka je Ottawa (32).

REZULTATI LIGE NHL

Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 4:5 (po kazenskih strelih)

(Kopitar tri podaje za Los Angeles)

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1:0 (po podaljšku)

Nashville Predators - Philadelphia Flyers 2:4

New York Islanders - Detroit Red Wings 3:4 (po podaljšku)

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 1:2

Calgary Flames - Anaheim Ducks 8:3

Edmonton Oilers - Minnesota Wild 1:2 (po podaljšku)