NHL: Kraljem končnica počasi polzi iz rok (VIDEO)

Los Angeles je v noči na torek kljub štirim zadetkom klonil proti Minnesoti. 

Objavljeno
28. februar 2017 09.01
NHL/
N. Gr.
N. Gr.

Los Angeles - Kralji Anžeta Kopitarja in tudi najboljši slovenski hokejist še naprej igrajo po principu toplo-hladno. Po prepričljivi zmagi s 4:1 na mestnem derbiju proti Anaheimu je tokrat na vrsto prišla Minnesota. Odpovedalo je najmočnejše orožje Kraljev zadnjih let - obramba. 

Kljub štirim doseženim zadetkom, kar se Kraljem ne zgodi tako pogosto, so tekmo po podaljšku izgubili, saj so prejeli še enega več. Za Los Angeles so zadeli Nick Shore, Tanner Pearson, Jake Muzzin in Marian Gaborik. Anže Kopitar je enkrat streljal na gol, v ostalih kategorijah pa je njegova statistika ostala prazna. Los Angeles si je s podaljškom priigral vsaj točko. 

»Vsi vemo, da smo lahko dobri, da nam lahko uspe, prav tako pa ni nobena tragedija, če kdaj izgubimo. Vsekakor želimo na tekmah voditi, čeprav se vedno ne izteče po naših željah,« je po tekmi dejal strelec zmagovitega gola Mikael Granlund, potem ko je Minnesota vso tekmo zaostajala za Los Angelesom. Na 3:3 je izenačil Ryan White, na 4:4 pa Jason Zucker. Prva zadetka v rednem delu sta za gostitelje prispevala Nino Niederreiter in Jordan Schroeder. 

LIGA NHL

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3:4 (podaljšek)

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 5:4 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 5:1