NHL: Kraljem točka v Vancouvru

Los Angeles Kings so v Vancouvru izgubili po kazenskih strelih (1:2), Anže Kopitar brez točke.

Objavljeno
07. april 2015 07.47
Posodobljeno
07. april 2015 08.08
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Vancouver - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali v Vancouvru in izgubili po kazenskih strelih z 1:2. Anže Kopitar je za Kralje igral 24 minut in dvakrat neuspešno sprožil proti domačim vratom, pri kazenskih strelih pa je zapravil svoj poskus v drugi seriji.

Los Angeles je s tem porazom izgubil drugi položaj v borbi za »wild card« (93 točk), na katerega se je z zmago proti Minnesoti povzpel Winnipeg (94), Kralji pa imajo enak točkovni izkupiček kot tretjeuvrščena ekipa pacifiške divizije Calgary, tako da bo dvoboj za končnico še zelo napet.

Gostujoči hokejisti so dvoboj z Vancouvrom začeli odlično in povedli po 73 sekundah, ko je Jeff Carter zadrsal po desni strani in podal pred gol, kjer je plošček v mrežo potisnil Dwight King.

Vancouver je izenačil v 50. minuti prek dvojčkov Sedin. Podajalec je bil Henrik, ki je s svojo 700. podajo v ligi NHL zaposlil brata Daniela, ta pa je z leve strani premagal Jonathana Quicka.

O zmagovalcu dvoboja so odločali kazenski streli. Pri Los Angelesu so bili neuspešni Jeff Carter, Anže Kopitar in Marian Gaborik, pri Vancouvru pa je odločilni gol v tretji seriji dosegel Chris Higgins.

»Zdaj moramo v Edmonton in dobiti dve točki, ni druge možnosti. Zdaj bo vsaka točka izjemno pomembna,« je po porazu dejal Kopitar, ki ga s soigralci že v noči na sredo čaka gostovanje v Edmontonu.

 

Izidi lige NHL

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:1 (po kazenskih strelih)

(Anže Kopitar dva strela v 24:02 za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:3

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4:3 (po podaljšku)

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 0:2

San Jose Sharks - Dallas Stars 1:5