NHL: Kralji boljši od Chicaga, Kopitar brez točke

Los Angeles Kings so s pomočjo vrhunske predstave svojega kapetana premagali Chicago (4:0).

Objavljeno
26. februar 2012 08.59
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so v noči s sobote na nedeljo gostili moštvo Chicaga in vknjižili visoko zmago, ker sta blestela kapetan Dustin Brown in Jonathan Quick.

Prvi je bil s hat-trickom (3+1) najpomembnejši igralec kraljev in je na najboljši možni način odgovoril na govorice, da naj bi ga bil Los Angeles pripravljen prodati. »Pri kraljih sem že celo kariero in tu nameravam ostati tudi v prihodnosti,« je bil jasen domači kapetan. »Zaradi številnih govoric je bila moja dolžnost, da se danes kar najbolje izkažem, kar mi je tudi uspelo. Kot moštvo se soočamo s težavami, vendar upam, da je današnja odlična predstava začetek boljšega obdobja,« napoveduje Brown, ki je za kralje dosegel prvi hat-trick po 11. marcu 2011.

Pri visoki zmagi Los Angelesa je svoje prispeval tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 19 strelov in vknjižil sedmi »shootout« sezone, kar ga uvršča na sam vrh lige. Anže Kopitar tokrat ni imel svojega dne in je na nasprotnikova vrata sprožil le en strel, Slovenec trenutno prestaja manjšo krizo, saj je na zadnjih petih srečanjih vknjižil zgolj točko.

Detroit neuspešen

Nov poraz so vknjižili hokejisti Detroita, ki so v četrtek proti Vancouvru prekinili svojo zgodovinsko serijo, zdaj pa prvič po 24 tekmah ostali brez točke na domačem ledu. Za moštvo Jana Muršaka, ki je igral slabih deset minut (9:42) in ostal brez točke, je bil usoden Colorado (4:3).

Moštvo Dallas Stars, ki se z Los Angelesom bori za končnico, je zmagalo proti Minnesoti (4:1) in trenutno zaseda osmo mesto, z enakim številom točk kot kralji (68). Slavili so tudi hokejisti Pittsburgha, ki so popolnoma nadigrali Tampo (8:1), pri čemer je nov hat-trick vknjižil Rus Jevgenij Malkin, trenutno najučinkovitejši igralec lige (77 točk).

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Ligtning 8:1

Winnipeg Jets - St. Louis Blues 2:3 (kazenski streli)

Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 1:3

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 2:4

Ottawa Senators - Boston Bruins 3:5

New Yorg Rangers - Buffalo Sabres 3:2 (podaljšek)

Carolina Hurricannes - Florida Panthers 2:3 (kazenski streli)

Detroit Red Wings - Colorado Avelanche 3:4 (Jan Muršak: brez strela v 9:42 minute za Detroit)

Los Angeles Kings - Chicago Blachawks 4:0 (Anže Kopitar: en strel v 12:24 minute za Los Angeles)

Nashville Predators - San Jose Sharks 6:2

Calgary Flames - Philadelphia Flyers 4:5 (kazenski streli)