NHL: Kralji brez Kopitarja končali črni niz (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so bili pred domačimi navijači s 4:2 boljši od Edmontona, ključni gol so gosegli z igralcem manj.

Objavljeno
18. november 2016 09.24
NHL/
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejistom moštva Los Angeles Kings je pošteno odleglo, saj je tudi zanje vendarle prišel trenutek odrešitve. V ligi NHL so namreč prekinili niz štirih zaporednih porazov in se v domači dvorani Staples Center dokopali do osme zmage v sezoni, tretje po rednem delu tekme. S 4:2 so namreč odpravili zasedbo Edmontona, ki ima ta čas v žepu eno zmago več. Kralje, ki so še tretjič zapored nastopili pred poškodovanega slovenskega zvezdnika in kapetana Anžeta Kopitarja (zapestje), ki pa se je že vrnil na trening, naslednji izziv čaka že jutri zvečer, ko bodo gostili Vrage iz New Jerseyja, ki so danes izgubili prvič po petih zaporednih zmagah.

Gostitelji, ki so se Edmontonu maščevali za poraz v pripravljalnem obdobju (2:3), so sinoči že v uvodni tretjini pokazali, da imajo dovolj razprodaje točk in ugleda. V začetku šeste minute je mladi Derek Forbort zadel prvič v sezoni in drugič v karieri v NHL, zgolj dve minuti in pol pozneje pa je domačo prednost podvojil Tyler Toffoli s svojim petim golom v sezoni. Vendar pa Naftarji niso kar tako zlepa podpisali kapitulacije, v prvi polovici druge tretjine sta se med strelce vpisala Darnell Nurse in Oscar Klefbom, takoj po izenačenju pa so imeli še igralca več na ledu, a ga niso izkoristili. Ravno obratno: številčno oslabljeni Kralji so že po osmih sekundah (!) našli luknjo v tekmečevi obrambi in prek Jeffa Carterja, ki je tako že pri šestih zadetkih, spet vodili. Slabih sedem minut pred koncem dvoboja je zmago gostiteljev, ki so se novih točk veselili kljub petim strelom manj v okvir vrat od nasprotnika (25:30), potrdil Devin Setoguchi.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 4:2 (Anže Kopitar ni igral)
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 1:4
Philadelphia Flyers : Winnipeg Jets 5:2
Ottawa Senators : Nashville Predators 1:5
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 6:1
Minnesota Wild : Boston Bruins 1:0
St. Louis Blues : San Jose Sharks 3:2
Dallas Stars : Colorado Avalanche 3:2
Anaheim Ducks : New Jersey Devils 3:2
Vancouver Canucks : Arizona Coyotes 3:2 - v podaljšku