NHL: Kralji brez Kopitarja vpisali nov poraz

Hokejisti moštva Los Angeles King so izgubili tudi na gostovanju pri Winnipeg Jets z 2:3. Anže Kopitar ni igral.

Objavljeno
14. november 2016 07.43
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Winnipeg - Črni niz moštva Los Angeles Kings se nadaljuje, Kralji so izgubili tudi tretjo tekmo kanadske turneje. Pri  Winnipeg Jets so po kazenskih strelih pred nekaj več kot 15.000 gledalci klonili z 2:3.

Kapetan in prvi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar zaradi poškodbe roke, ki jo je staknil na prejšnji tekmi v Ottawi, ni igral. »Zelo nam je manjkal, v ekipi nimamo moža, kot je on,« je po tekmi dejal trener Darryl Sutter. Kdaj se bo lahko Hrušičan vrnil na ledu, še ni jasno.

Gola za Kralje sta v rednem delu prispevala Tanner Pearson, ki je zadel v šesti minuti tekme, in Tom Gilbert, ki je svoj prvi gol v sezoni zadel sedem minunt pred koncem rednega dela, za izenačenje na 2:2. Domači so obakrat zadeli ob igri z igralcem več, uspešna sta bila Adam Lowry in Marko Dano. Tekmo je naposled v strelski loteriji odločil Mark Scheifele. Gostje so imeli v vratih znova šele tretjega vratarja Petra Budaja, ki je zbral 27 obramb.

Winnipeg je sicer v zadnjem obdobju razpoložen, ekipa je v zadnjih štirih tekmah le enkrat izgubila, skupaj ima že osem zmag v sezoni. Schiefele je tudi med vodilnimi strelci lige, saj ima na računu že 20 točk.

»Nismo začeli, kot bi si želeli, pritiskali smo, toda ob igri z igralcem več bi enostavno morali zadeti. Zabili so nam dva gola, mi pa nobenega,« se je po tekmi jezil napadalec Kraljev Devin Setoguchi. Naslednja tekma hokejiste Los Angelesa čaka v noči na sredo v Coloradu, z ekipo bo odpotoval tudi Kopitar.

 

NHL:

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 3:2 (kazenski streli)
(Anže Kopitar zaradi poškodbe ni igral)

Ottawa Senators - Minnesota Wild 1:2 (podaljšek)

Colorado Avalanche - Boston Bruins 0:2

Vancouver Canucks - Dallas Stars 5:4 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 3:2

Edmonton Oilers - New York Rangers 1:3