NHL: Kralji do tretje zaporedne zmage, Kopitar s podajo

Hokejisti Los Angelesa po olimpijskem premoru nadaljujejo z dobrimi predstavami v NHL.  S 3:1 je padla tudi Carolina.

Objavljeno
02. marec 2014 09.14
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Kralji so se prvič po olimpijskem premoru vrnili v domačo dvorano in dosegli še tretjo zmago zapored. Tokrat so hokejisti Los Angelesa s 3:1 premagali Carolino.

Slovenski hokejist Anže Kopitar je tekmo končal s točko, sodeloval je pri zadnjem zadetku na tekmi.

Kralji so tekmo začeli bolje, a niso izkoristili dveh priložnosti z igralcem več. Ob koncu tretjine pa so vendarle prišli do zadetka. Robyn Regehr je podal do Mika Richardsa, ki je s pomočjo gostujočega branilca Roina Hainseyja  zadel za 1:0. Toda vodstvo je trajalo le 41 sekund, saj so gostje po strelu Andreja Sekere z modre črte izenačili.

Tudi v drugo tretjino je Los Angeles vstopil z igralcem več, a tega ni izkoristil. Najlepšo priložnost je imel po Kopitarjevi podaji Drew Doughty, a izid je ostal nespremenjen. Znova je bil zanesljiv tudi vratar Jonathan Quick. Kralji so bili nevarnejši, a hitra igra ni prinesla novih zadetkov.

V zadnjem delu je imela Carolinavse manj priložnosti. Slovenski hokejist je bil blizu zadetka, a stresel vratnico. Kralji so naposled le izkoristili »power-play«. Akcijo je začel Jake Muzzin, nato je mimo gola ustrelil Justin Williams, pa izza gola podal Dustin Brown, Alec Martinez pa je s strelom na prvo v levi zgornji kot zadel za 2:1. Končni izid je s strelom v prazno mrežo še drugič zapored postavil Williams, ki sta mu podala Kopitar in Trevor Lewis.

Kralje nova tekma čaka v noči na torek, v goste prihaja kanadski Montreal, ki ga je Los Angeles nazadnje v domači dvorani premagal s kar 6:0.

Sobotni večer onstran Atlantika je postregel s pravo hokejsko poslastico, ko sta se udarila Chicago Blackhawks in Pittsburgh Penguins na prostem v vetrovnem mestu, in sicer na najstarejšem stadionu ameriškega nogometa v ZDA Soldier Field. Izkazali so se aktualni prvaki iz Chicaga, ki so ob močnem sneženju slavili s kar 5:1. Hokejski spektakel si je na polnih tribunah ogledalo kar 62.921 gledalcev.

NHL:

Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 3:1
(Anže Kopitar: 1 podaja za izid 3:1 za LA Kings)

Boston Bruins - Washington Capitals 2:4

New York Islanders - New Jersey Devils 1:6

Philadelphia Flyers - New York Rangers 4:2

Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 6:3

Nashville Predators - Winnipeg Jets 1:3

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 2:4

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 4:3 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 5:1

Edmonton Oilers - Calgary Flames 1:2 (podaljšek)