NHL: Kralji do vrha napolnili mrežo Edmontona, dve podaji Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so si z izjemno zmago z 8:2 spet povečali možnosti za preboj v končnico lige.

Objavljeno
03. april 2015 09.41
SPO-HKO-HKN-EDMONTON-OILERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Že več sezon zapored hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci zmagovalne lovorike v ligi NHL, dokazujejo, da znajo strniti vrste, ko jim voda najbolj teče v grlo. Letos si napredovanja v izločilne boje še niso zagotovili, so pa sinoči nakazali, da ne želijo ničesar prepustiti naključju in da bodo storili vse, da se bodo skozi šivankino uho vendarle prebili v končnico. Pred domačimi navijači so se namreč znesli nad nemočnim Edmontonom, do vrha napolnili njegovo mrežo, zmagali z izjemnih 8:2 in se spet povzpeli na osmo mesto razpredelnice zahodne konference, ki jih še drži nad gladino. Za sedmouvrščenim Calgaryjem, ki ima tekmo več, zaostajajo pičlo točko, so pa povsem poravnani z devetouvrščenim Winnipegom. Odigrati morajo še pet dvobojev, tri na gostovanjih, tudi pri Calgaryju, trikrat pa se bodo pomerili z moštvi, ki so na razpredelnici niže od njih. Prvič že v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Coloradu.

Tako učinkoviti Kralji v tej sezoni še niso bili. Pripravili so si namreč 33 strelov v okvir tekmečevih vrat (le tri več kot Edmonton), zadeli pa kar osemkrat, od tega trikrat že do desete minute. Nobeden ob vratarjev gostov se ni izkazal, Ben Scrivens (še v minuli sezoni tudi član Los Angelesa) je »pojedel« pet ploščkov, njegova zamenjava Tyler Bunz, zanj je bil to sploh prvi nastop v NHL, pa tri - dva že iz prvih štirih strelov. Prva in zadnja tretjina sta bili domala identični, v obeh so gostitelji potrebovali manj kot sedem minut razmika, da so zadeli po tri gole.

Najbolj se je izkazal prekaljeni Slovak Marian Gaborik, ki je vpisal dva gola in podajo, skupaj je v tej sezoni zbral že 45 točk. Tako uradna spletna stran lige kot sloviti športni portal ESPN pa sta za drugo zvezdo večera izbrala slovenskega reprezentančnega asa Anžeta Kopitarja, ki se je že v uvodni tretjini dvakrat vpisal med asistente, v razmaku dveh minut je pripravil gola Gaboriku in Drewu Doughtyju. V svojo statistiko je tako v sezoni vpisal že 46 podaj, kar ga na lestvici uvršča tik za elitno deseterico, na enajsto mesto. Doslej je v devetih sezonah v NHL zmogel že okroglih 380 asistenc, 42 pa jih je dodal še v končnicah.

Hrušičan je sicer na ledu prebil 17 minut in pol, v tem času trikrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, med strelce pa se tokrat ni vpisal. Obenem je izsilil izključitev Antona Landerja v 19. minuti prve tretjine, ki pa je poznejši zmagovalci niso znali izkoristiti. Še zanimivost: Kralji so ostali neporaženi še v 14. zaporednem medsebojnem obračunu z Edmontonom, nazadnje so morali na kolena davnega 13. novembra 2011. Je pa trener Darryl Sutter začasno ostal brez najnovejše okrepitve, slovaškega branilca Andreja Sekere, ki mora počivati zaradi poškodbe noge.