NHL: Kralji do zmage z novo zvezdo v vratih

Hokejisti Los Angelesa so zmagoviti niz zadržali tudi na tekmi proti Torontu in zmagali s 3:1. Prvi junak je bil Martin Jones.

Objavljeno
12. december 2013 09.03
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Toronto - Hokejisti Los Angeles Kings so tudi dan po veličastni zmagi s 6:0 proti Montrealu v Kanadi vpisali še drugo zaporedno zmago. S 3:1 so v gosteh premagali še Toronto in še na peti tekmi zapored zadržali zmagoviti niz.

Prvi junak zmage je bil znova novinec med vratnicama, 23-letni Martin Jones, ki je ustavil kar 38 strelov domačega moštva, dovolil pa le en gol, in to na svoji komaj četrti tekmi v ligi NHL. Na štirih tekmah je vpisal štiri zmage, dvakrat je ohranil mrežo nedotaknjeno, dobil pa je le tri zadetke. »S tem, katera moštva sem premagal, se ne želim preveč obremenjevati. Želim si le, da bi bil čim bolj pripravljen, ko me pokličejo v ekipo ter dati vse od sebe in pomagati tem fantastičnim fantom k zmagi. Ob tem pa se poskušam tudi čim bolj zabavati,« je dejal Jones.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce Los Angelesa, v statistiko tekme pa je vknjižil en strel na nasprotni gol. Kopitar ostaja pri 27 točkah, devetih golih in 18 podajah.

V prvi tretjini sta bili moštvi zelo izenačeni, Kralji pa so do zadetka prišli že ob prvi igri z igralcem več, kar jim je sicer v tej sezoni delalo veliko preglavic. Jeff Carter je s podajo izza gola našel Mika Richardsa na modri črti, ta je podal do Drewa Doughtyja, ki je ugnal vratarja, nekdanjega Kralja Jonathana Bernierja. Do konca tretjine so imeli dve lepi priložnosti tudi domači, a je s svojim šovom že začel Jones. Los Angeles tako še 17. zapored v prvi tretjinini dobil gola, s čimer je popravil dosedanji rekord New Jerseyja.

Jones se je odlično znašel ob pritisku domačih v drugi tretjini. Kralji so imeli v nadaljevanju na ledu akr dva igralca manj, kar je bila voda na mlin Toronta. S hitrim strelom od strani je za izenačenje zadel Cody Franson. Domači bi lahko prišli tudi do vodstva, sodniki pa so v nadaljevanju prekinili akcijo Carterja, ki je že zatresel domačo mrežo.

Začetek zadnje tretjine je minil v znamenju gostiteljev, ki pa nikakor niso več mogli mimo odličnega vratarja Kraljev. Namesto doseženega zadetka so zato gol prejeli. Slava Vojnov je izbil plošček do Carterja, ki je Bernierja premagal s trelom med nogama. Dobro minuto pred koncem so kralji zadeli še enkrat in postavili piko na i novi zmagi. Zadnjo akcijo je po podaji Richardsa zaključil Kyle Clifford.

Los Angeles bo kanadsko turnerjo nadaljeval v Ottawi, kjer bo gostoval v noči na nedeljo. Nato v noči na ponedeljek sledi še gostovanje pri Chicagu.

NHL:

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar: en strel na gol za LA Kings)

Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 7:2

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:1