NHL: Kralji le še korak od finala, novi podaji Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings v konferenčnem finalu NHL z branilcem naslova Chicagom vodijo že s 3:1 v zmagah.

Objavljeno
27. maj 2014 06.59
Posodobljeno
27. maj 2014 06.59
SPO-HKO-HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-LOS-ANGELES-KINGS---GAME-FOUR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so le še eno zmago oddaljeni od uvrstitve v finale lige NHL, druge v zadnjih treh sezonah (po predlanski, ki so jo kronali s prestižnim naslovom po zmagi nad New Jersey Devils). Sinoči so namreč na domačem ledu v četrtem obračunu konferenčnega finala še tretjič, s 5:2, spravili na kolena aktualne prvake iz Chicaga, svoj delež pa je kajpak prispeval tudi hrušiški as Anže Kopitar, ki se je izkazal z novima dvema podajama. Zdaj jih je v izločilnih bojih zbral že kar 17, s čimer je daleč najuspešnejši med vsemi, trenutno vodilni je tudi po številu točk - zaenkrat jih ima v svoji statistiki 22. Na uradni spletni strani lige so ga razglasili za najboljšega igralca sinočnjega obračuna v Staples Centru.

K tretji zaporedni zmagi Kraljev je najbolj pripomogla izjemna prva tretjina, verjetno najboljša doslej v končnici, ko so znali izkoristiti obe številčni premoči na ledu, ki so ju imeli na voljo: prvo po natanko devetih minutah, ko je tekmečevega čuvaja mreže Coreyja Crawforda ukanil Jake Muzzin, drugo pa v 16. minuti, ko je bil uspešen Dustin Brown. Vmes je Los Angeles zadel še ob izenačenih močeh na ledu, za jubilejni deseti gol Slovaka Mariana Gaborika v izločilnih bojih je podal ravno Kopitar, ki je zrežiral tudi gol Drewa Doughtyja v 33. minuti za izjemno vodstvo domačih s 4:0. Tekmeci so resda nekoliko omilili poraz prek Brandona Saada in Bryana Bickella, v finišu pa že dve minuti pred zadnjim piskom s sirene potegnili z ledu vratarja Crawforda in ga zamenjali s šestimi gralcem v polju, kar pa se jim ni obrestovalo. Še več: maščevalo se jim je, prazno mrežo je namreč 62 sekund pred koncem zatresel še Tanner Pearson in pribil še zadnji žebelj v krsto gostov, ki so se zdaj znašli v težkem položaju.

V le nekoliko boljšem, kot so bili Kralji v konferenčnem četrtfinalu, a so se znali izvleči. Podobno kot so se hokejisti Chicaga znali izvleči v prejšnji sezoni, ko so v drugem krogu končnice prav tako že zaostajali z 1:3 v zmagah proti Rdečim krilom iz Detroita.

LOS ANGELES KINGS : CHICAGO BLACKHAWKS 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) - v zmagah 3:1

Jake Muzzin 10. (PP1), Marian Gaborik 12., Dustin Brown 16. (PP1), Drew Doughty 33., Tanner Pearson 59. (EN); Brandon Saad 35., Bryan Bickell 50.

Streli na gol - 21:24
Igralec več - 3 (2) : 3 (0)
Dobljeni buliji - 33:24
Blokirani streli - 23:12
Kazenske minute - 8:8
Igralec tekme - Anže Kopitar (LA Kings)