NHL: Kralji na prvi tekmi gostujoče turneje deklasirali Boston

Los Angeles je na gostovanju v Bostonu zmagal z 9:2, Anže Kopitar je vpisal podajo. New Jersey upokojil številko Brodeurja.

Objavljeno
10. februar 2016 08.44
M. Ž.
M. Ž.

Boston - Hokejisti Los Angelesa so ponoči začeli turnejo sedmih zaporednih gostovanj in uspešno prestali prvo preizkušnjo v Bostonu, kjer so zmagali s kar 9:2.

Za Kralje je zadelo devet različnih igralcev - Jeff Carter, Marian Gaborik, Andy Andreoff, Drew Doughty, Dwight King, Trevor Lewis, Luke Schenn, Dustin Brown in Milan Lucic.

Za slednjega je bila tekma nekaj posebnega, saj je za Boston igral med letoma 2007 in 2015 ter z njim osvojil Stanleyjev pokal, nato pa se preselil k Los Angelesu. Domači gledalci so ga odlično sprejeli in mu med premorom v prvi tretjini namenili tudi stoječe ovacije. Anže Kopitar je pri visoki zmagi vpisal podajo. Razmerje strelov je bilo 57:37 za Los Angeles.

Prvi gol na tekmi je dosegel Boston, za katerega je bil v šesti minuti uspešen Brad Marchand. Los Angeles je že v prvi tretjini poskrbel za preobrat, ko sta v razmaku 83 sekund zadela Jeff Carter (19. minuta) in Marian Gaborik (20.).

Kralji so v drugi tretjini nadaljevali strelski pohod in dosegli štiri gole, strelci so bili Andy Andreoff (23.), Drew Doughty (33.), Dwight King (33.,) in Trevor Lewis (39.).

Gledalci so tudi v zadnjih dvajsetih minutah videli štiri gole. Kot prvi je bil uspešen Milan Lucic (44.) - podala sta mu Anže Kopitar in Dustin Brown - nato je domačin Tyler Randall znižal na 2:7, visoko zmago Los Angelesa pa sta zaokrožila Luke Schenn (54.) in Dustin Brown (57.).

»Ta zmaga je za nas zelo pomembna, saj v zadnjem času nismo igrali dobro. Veliko smo se pogovarjali o tem, kako pomembna je ta turneja in kako pomembno je, da jo začnemo z zmago. Uresničili smo svoj cilj, zdaj pa se moramo posvetiti tekmi z New York Islanders,« je pojasnil Doughty.

Kralji so na 52 tekmah vknjižili 67 točk in so trdno na vrhu pacifiške divizije, sledita San Jose (60) in Anaheim (59).

New Jersey upokojili številko 30 Martina Brodeurja

V New Jerseyju so domači Devils premagali Edmonton z 2:1. Pred samo tekmo je potekala posebna slovesnost, na kateri je domače moštvo upokojilo številko 30, ki jo je nosil legendarni vratar Martin Brodeur.

Kanadski čuvaj mreže je v ligi NHL branil na 1266 tekmah in dosegel 691 zmag, ob tem pa 125-krat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V svoji bogati karieri je osvojil tri Stanleyjeve pokale, vse z New Jerseyjem (1995, 2000, 2003), in bil štirikrat proglašen za najboljšega vratarja v ligi.

Rezultati lige NHL

Boston Bruins - Los Angeles Kings 2:9

(Anže Kopitar 1 podaja za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Florida Panthers 4:7

Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 1:4

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 2:3 (po kazenskih strelih)

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 4:2

New Jersey Devils - Edmonton Oilers 2:1

St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1:2 (kazenski streli)

Nashville Predators - Washington Capitals 3:5

Minnesota Wild - Dallas Stars 3:4 (po podaljšku)

Chicago Blackhwks - San Jose Sharks 0:2

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 1:3

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 4:3