NHL: Kralji na sedmo tekmo po veliki finale (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na šesti tekmi proti Chicagu izgubili s 3:4, izid v zmagah je zdaj poravnan na 3:3.

Objavljeno
31. maj 2014 06.28
Posodobljeno
31. maj 2014 06.28
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Tudi druga zaključna žogica hokejistov Los Angelesa za veliki finale je ostala neizkoriščena. Po težkem porazu na peti tekmi (po dveh podaljških) so Kralji proti Chicagu klonili še drugič zapored, tokrat s 3:4. Lanski prvaki so tako izsilili sedmo tekmo, ki bo odločila o drugem finalistu, ki se bo z moštvom New York Rangers pomeril za zmago v Stanleyjevem pokalu.

Slovenski hokejist Anže Kopitar tokrat ni dosegel gola ali podaje, v 19. minutah na ledeni ploskvi je dvakrat sprožil v okvir nasprotnih vrat. Vseeno je s 23 točkami še vedno na vrhu lestvice najboljših igralcev končnice. Drugi je prav tako Kralj Jeff Carter z 21 točkami.

Tekmo so sicer z vodstvom odprli Kralji. V 18. minuti je Jarett Stoll dobil sodniški met v obrambni tretjini, serijo hitrih podaj pa je z učinkovitim strelom zaključil Dwight King in poskrbel, da so domali prvo tretjino zaključili z vodstvom. A se je druga zanje začela toliko slabše. Že po 20 sekundah je bil izključen Kopitar, gostje pa so hitro izkoristili priložnost z igralcem več in prišli do izenačenja. Svoj sanjski večer je z golom začel Patrick Kane, 90 sekund pozneje pa je Chicago že prešel v vodstvo. Za 2:1 je po podaji Patricka Sharpa zadel še Ben Smith. Vratar Jonathan Quick je imel nemalo dela, da je polovil vse nevarne strele prvakov do konca tretjine.

Zadnji del je na začetku vendarle prinesel več veselja domačim gledalcem, Los Angeles je namreč v 46. minuti v igro vrnil Drew Doughty, ki je premagal vratarja Coreyja Crawforda za 2:2. Sledila je izključitev Jonathana Toewsa zaradi prekrška nad Kopitarjem, Kralji pa so z igralcem več prišli do vodstva po strelcu Aleca Martineza, ki mu je odlično podal Doughty.

Toda branilci naslova se niso dali in prišli do novega izenačenja. Kane je odlično podal do Duncana Keitha, ki je zadel za 3:3, nato pa je tri minute pred koncem odločilni gol za sedmo tekmo zabil še Kane, kajpak najboljši igralec tekme. Domači so v izdihljajih tekme še nekajkrat nevarno poskusili, a brez uspeha.

 

Vratar Chicaga Crawford je ubranil 26 strelov Los Angelesa, vratar kraljev Quick pa 21 strelov Chicaga. Še tretjič v tej končnici Kralje čaka sedma tekma. Na sporedu bo v noči na ponedeljek v Chicagu.

Kralji so bili po zapravljeni priložnosti razumljivo razočarani: »Prejeli smo veliko preveč zadetkov, kar je posledica naših napak v obrambi. Morali bomo biti še bolj trdni, če bomo želeli zmagati,« je povedal kapetan Dustin Brown., Doughty pa se je že ozrl naprej: »Na srečo me je razočaranje hitro minilo. Vem, da imamo še eno priložnost, prepričan sem, da tretjega zaključnega ploščka ne bomo zapravili."