NHL: Kralji nadaljujejo zmagoviti niz, Kopitar prispeval dve podaji

Hokejisti Los Angeles Kings so v konferenčnem finalu še drugič premagali Phonenix Coyotes

Objavljeno
16. maj 2012 10.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Arizona - Moštvo Los Angeles Kings je v noči s torka na sredo v Arizoni vknjižilo še sedmo zaporedno zmago na gostovanjih in si proti Phoenixu v konferenčnem finalu priborilo izdatno prednost z 2:0.

Kralji so imeli v drugi tekmi kar nekaj razpoloženih igralcev, med drugimi Jeffa Carterja, ki je postal prvi hokejist Los Angelesa po Waynu Gretzkyju (1993), ki je na tekmi končnice zabil hat-trick, Jonathana Quicka (24 obramb), ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, ter Anžeta Kopitarja, ki je prispeval dve podaji.

Gledalci v  dvorani Jobing.com so prvi gol na tekmi videli v 14. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Dwight King. Nato je sledila odlična predstava Jeffa Carterja, ki se je med strelce vpisal trikrat - v 25., 39. in 53. minuti - in tako odločil zmagovalca.

Obramba Kraljev je delovala brezhibno in to tudi, ko je imela igralca manj na ledu. Štirikrat je ustavila je vse napade tekmecev z igralcem več, v končnici je ob primanjkljaju igralca mrežo ohranila nedotaknjeno že v 28 zaporednih poskusih.

»Ni važno, kje smo in kakšna je zunanja temperatura, na tekmi vedno nastopimo tako, kot se od nas pričakuje. Končni rezultat bo nato poskrbel sam zase,« je dejal napadalec Dustin Penner. Njegov soigralec Anže Kopitar je po tekmi izpostavil pomembnost gola Jeffa Carterja za 2:0. »Bil je izjemno pomemben, zlasti zato, ker na začetku nismo igrali najbolje. Do njegovega zadetka nas je v igri zopet držal Jonathan Quick, kar smo kasneje uspeli izkoristiti. Naš drugi gol je bil pomemben tudi zato, ker je v našo igro vnesel več gotovosti,« je dejal Hrušičan, ki je podal za tretji in četrti gol moštva.

Na drugi strani je trener Phoenixa Dave Tippett izpostavil učinkovitost Kraljev z igralcem več na ledeni ploskvi, ki so izkoristili kazen Shana Doana in Martina Hanzala - oba sta zaradi grobega prekrška morala predčasno končati tekmo - in dvakrat zabili ob številčni premoči.

Tretja tekma konferenčnega finala bo v Los Angelesu, in sicer v noči s četrtka na petek.

Izid polfinala:

Zahod:

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 0:4 (Anže Kopitar prispeval dve podaji za Los Angeles)

(Los Angeles vodi z 2:0 v zmagah)