NHL: Kralji ne popuščajo - nov poraz Vancouvra

Hokejisti Los Angeles Kings so dobili še drugo tekmo končnice proti Vancouvru (2:4), Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
14. april 2012 08.20
Posodobljeno
14. april 2012 08.37
D. O. Delo.si
D. O. Delo.si

Vancouver - Kralji v prvih dvobojih končnice lige NHL še naprej navdušujejo s svojimi predstavami, saj so še drugič zapored uspeli ugnati favorizirani Vancouver, ki je tokrat na domači ledeni ploskvi klonil s 2:4. Izkazal se je vratar Jonathan Quick, ki je zbral 46 obramb, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je prispeval podajo.

Dustin Brown je prvi zadetek zabil 9 sekund pred koncem prvem tretjine, ko je spretno izkoristil podajo Kopitarja. Na začetku druge tretjine je izenačil Jannik Hansen, toda že pet minut je razigrani Brown z novim golom poskrbel za novo vodstvo gostov iz Los Angelesa. V zadnji tretjini sta za Kralje zadela še Jarret Stoll in Trevor Lewis, končni izid  pa je postavil Samuel Pahlsson.

Vancouver je imel precej težav z igro z igralcem več, saj jim ni uspelo zadeti iz petih priložnosti, česar se zaveda tudi domači kapetan Henrik Sedin. »V igri pet na pet smo bili zelo dobri, toda precej težav nam je povzročal power play. Ne samo, da nismo uspeli zadeti, celo dobivali smo gole! To se nam ne sme več dogajati,« je bil nezadovoljen kapetan moštva Canucks.

Tretja tekma bo v noči na ponedeljek v dvorani Staples center v Los Angelesu.

Liga NHL, 2. kolo končnice:

Vzhod:

Florida Panthers : New Jersey Devils 2:3 /0:1/

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 5:8 /0:2/

Zahod:

Nashville Predators : Detroit Red Wings 2:3 /1:1/

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:4 /0:2/

Vrhunci dvoboja Vancouver Canucks - Los Angeles Kings