NHL: Kralji nesrečno izgubili po kazenskih strelih

V ligi NHL je moštvo Los Angeles Kings pred razprodanim Staples Centrom z 1:2 izgubilo z Nashville Predators.

Objavljeno
01. februar 2013 08.58
SPO-HKO-HKN-160456144
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Aktualni prvaki severnoameriške hokejske lige NHL so v noči na petek v razprodanem Staples Centru izgubili Porti Nashvillu z 1:2. Tekmo so odločili kazenski streli, potem ko se je redni del končal z izidom 1:1.

Slovenski hokejist Anže Kopitar se v rednem delu ni vpisal med strelce, je pa bil supešen pri kazenskih strelih. Zadel je za vodstvo s 3:2, a so gostje nato zmagali s 4:3. Zmagovalca je v osmi seriji odločil Belorus Sergej Kosticin.

Gostje so začeli odlično in povedli že v prvi minuti. Po dobljenem sodniškem metu Quicka s strelom pod prečko matiral Brandon Yip. Kralji so se hitro prebudili in bili odtlej boljši nasprotnik, do izenačenja pa prišli v 14. minuti, ob igri 4 na 3, ko je bil izključen tudi Kopitar. Na modri črti je kombiniral Drew Doughty, ki je sprožil na vrata gostov, plošček pa se je od zaščitne ograde odbil nazaj pred vrata, kjer se je spretno znašel kapetan Dustin Brown. To je bil zanj prvi zadetek v tej sezoni.

Kralji so v nadaljevanju poskušali brez uspeha. Slabo so igrali ob igri z igralcem več in izkoristili le en poskus od šestih, Nashville pa tudi ni bil preveč nevaren pred vrati domačih, saj je moral Jonathan Quick posredovati le 13-krat. Odločitev je tako padla v šele po osmi seriji izvajanja kazenskih strelov. Izkazal se je zlasti vratar gostov Pekka Rinne, v rednem delu je imel 23 obramb, saj je Kraljem ubranil pet poskusov. Za domače so zadeli Mike Richards, Brown in Kopitar, prvaki pa so vseeno iztržili le točko.

Moštvo iz Los Angelesa zdaj čaka pet tekem v gosteh, prva v noči na nedeljo po našem času, ko se bodo pomerili z Anaheimom. Tako se bo Kopitar znova srečal z Bobbyjem Ryanom, svojim soigralcem pri Mori v času »lockouta«.

Vanek s »hat-trickom«

Bolj učinkoviti so bili hokejisti Buffala; s 7:4 so premagali Boston, izkazal pa se je avstrijski napadalec Thomas Vanek s tremi goli in dvema podajama. Boston je sredi tekme celo vodil s 3:1, a je nato stvari v svoje roke vzel Vanek ter z zadnjim golom v predzadnji minuti osmič v karieri dosegel trojček.

V sosedskem obračunu New Yorka so po podaljšku dve točki iz Newarka odnesli Otočani. Brad Boyes je tekmo odločil v podaljšku, uspeha pa ni videl trener New York Islanders Jack Capuano, ki ga je v zadnji tretjini v glavo zadel plošček in so ga morali odpeljati na šivanje v bolnišnico.

Manj uspešno je bilo drugo moštvo iz New Yorka, Rangers so na domačem ledu klonili proti Pittsburghu. Pingvini so zadeli trikrat, domači so ostali brez zadetka. Toronto je prvič v novi sezoni zmagal doma, potem ko je nadoknadil zaostanek proti Washingtonu in na koncu slavil s 3:2.

Hokejisti Floride pa so se strelsko prebudili v zadnji tretjini tekme z Winnipegom in končali niz petih tekem brez zmage. Potem ko so gostje še v 47. minuti vodili s 3:2, so panterji v razmaku sedmih minut zadeli štirikrat in postavili končnih 6:3.

NHL:

Boston Bruins - Buffalo Sabres 4:7

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3:2

New Jersey Devils - New York Islanders 4:5 (podaljšek)

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 0:3

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 1:4

Florida Panthers - Winnipeg Jets 6:3

Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:6

Los Angeles Kings - Nashville Predators 1:2 (kazenski streli)

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 3:2 (kazenski streli)