NHL: kralji ostajajo na vrhu pacifiške divizije

Hokejisti Los Angeles Kings so sinoči z 2:0 premagali Edmonton Oilers, Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
03. april 2012 07.54
Posodobljeno
03. april 2012 07.54
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles Kings - Moštvo Los Angeles Kings je v noči s ponedeljka na torek pred domačimi gledalci ugnalo Edmonton (2:0) in vknjižilo pomemembno zmago v boju za nastop v končnici.

Za novo slavje, že 40. v sezoni, sta bila v domačih vrstah najzaslužnejša Slava Vojnov in Dwight King. Rus je v 41. minuti po podaji Anžeta Kopitarja poskrbel za vodstvo Kraljev, drugi pa je v 58. minuti dokončno odločil zmagovalca.

Kljub današnji zmagi, ki je Los Angeles utrdila na prvem mestu pacifiške divizije, pa vratar Jonathan Quick (19 obramb) še ne vidi razlogov za slavje. »Ni pomembno to, koliko točk imamo, končnice si še nismo zagotovili. Ne smemo se ozirati na to, kdo zaseda katero mesto v ligi, pred nami sta še dve tekmi in osvojiti moramo nove točke,« je trezno razmišljal Quick, ki je vknjižil deseti »shootout« v sezoni, največ med vsemi vratarji.

Kralji imajo zahvaljujoč novi zmagi na vrhu pacifiške skupine dve točki prednosti pred Phoenixom (91), ki se bo danes pomeril s Columbusom, in tri pred San Josejem (90), ki ga čaka obračun z Dallasom. Los Angeles bo do konca rednega dela odigral še dve tekmi, obe z divizijskimi rivali iz San Joseja.

Na drugem obračunu večera je že odpisana Tampa na zadnji domači tekmi sezone premagala Washington (4:2), ki si še vedno ni zagotovil nastopa v končnici in ima na osmem mestu vzhodne konference dve točki prednosti pred Buffalom (86).

Izida:

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2:0 (Anže Kopitar: 1 podaja, 2 strela v 22:21 minute za Los Angeles)

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 4:2