NHL: Kralji po dveh zaostankih visoko premagali Kojote

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v Arizoni slavili s 6:2, Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh golih.

Objavljeno
03. februar 2016 06.35
Posodobljeno
03. februar 2016 07.09
HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-ARIZONA-COYOTES
M. Ž.
M. Ž.

Arizona - Hokejisti Los Angelesa so na svoji prvi tekmi po premoru zaradi vikenda All-Star gostovali pri Arizoni in zmagali z visokih 6:2.

Kralji so na gostovanju zaostajali z 0:1 in 1:2, nato pa dosegli kar pet zaporednih golov in vpisali 31. zmago v sezoni. Gostje so izkoristili 3 izmed 7 »power-playjev« in sprožili 35 strelov (35:26), od tega pet Anže Kopitar, ki je vpisal tudi dve podaji.

Gostitelji so povedli v sedmi minuti, ko je Jordan Martinook z leve strani sprožil iz obrata in presenetil Jonathana Quicka.

Kralji so izid poravnali v 24. minuti ob številčni premoči. Anže Kopitar je plošček podal Jakeu Muzzinu, ki je z razdalje plošček poslal v mrežo.

Arizona je le tri minute kasneje znova povedla, ko je Quicka premagal Anthony Duclair. Nato se je začel strelski pohod Kraljev. Alec Martinez je v 30. minuti po podaji Drewa Doughtyja in Anžeta Kopitarja izenačil na 2:2, Marian Gaborik je v 29. minuti zadel za prvo vodstvo gostov (3:2), le dvanajst sekund kasneje pa je na 4:2 povišal Dustin Brown, ki je udaril s polovice, plošček je ob stiku z ledeno ploskvo spremenil smer in končal za hrbtom Louisa Domingueja.

Gostje so v zadnji tretjini dosegli še dva gola. Najprej je Brown v 44. minuti zadel z desne strani, končni izid pa je v 48. minuti ob igralcu več postavil Vincent Lecavalier.

Los Angeles se je z novo zmago utrdil na prvem mestu pacifiške divizije (65 točk), drugi je San Jose (56), tretji pa Anaheim (53).


Rezultati lige NHL

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 2:6

(Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles)

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3:4 (po podaljšku)

New Jersey Devils - New York Rangers 3:2

New York Islanders - Minnesota Wild 5:3

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 4:2

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 6:5

Washington Capitals - Florida Panthers 2:5

Nashiville Predators - St. Louis Blues 0:1

Winnipeg Jets - Dallas Stars 3:5

Colorado Avalanche - Chicago Blackhaws 1:2

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 5:1

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:2