NHL: Kralji po preobratu do vodstva v konferenčnem finalu

Los Angeles Kings so na tretji tekmi finala zahodne konference premagali Chicago s 4:3, Anže Kopitar brez točke.

Objavljeno
25. maj 2014 06.54
Posodobljeno
25. maj 2014 07.20
SPO-HKO-HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-LOS-ANGELES-KINGS---GAME-THREE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so na domači tekmi finala zahodne konference premagali Chicago s 4:3 in v seriji povedli z 2:1 (vrhunci v spodnjem videu).

Branilci naslova iz Chicaga so z dvema goloma Jonathana Toewsa vodili z 2:1, nato pa je pri Los Angelesu stvari v svoje roke vzel Jeff Carter ter z golom in dvema podajama pomagal Los Angelesu do preobrata in vodstva v seriji.

Carter je na zadnjih dveh tekmah s Chicagom vknjižil sedem točk, skupaj pa jih je zbral že 19, s čimer na lestvici najučinkovitejših igralcev končnice zaostaja le za Anžetom Kopitarjem (20), ki danes ni obogatil svoje statistike.

Četrta tekma bo v noči s ponedeljka na torek v Los Angelesu.

Toews dvakrat v polno

Gostitelji so v peti minuti prišli do prvega power-playa, potem ko je bil pri Chicagu za dve minuti izključen Michal Handzus, česar pa Kralji sprva niso izkoristili, saj si je Jonathan Toews ob igralcu manj priboril plošček v srednji tretjini in uspešno zaključil protinapad za 1:0.

Los Angeles je hitro izenačil izid, saj je le 50 sekund kasneje Slava Vojnov vendarle izkoristil številčno premoč in poskrbel za prvo veselje domačih navijačev. Zaključek prve tretjine je pripadel gostom, pri katerih je v 14. minuti sprožil Michal Rozsival, pri odbitem ploščku je bil prvi Toews in iz neposredne bližine zadel za novo vodstvo.

Carter in Toffoli v polno za preobrat

V drugih dvajsetih minutah so več želje po golu pokazali igralci Chicaga, ki so sprožili šest strelov več od Los Angelesa (10:4), vendar pa so Kralji bolje izkoristili le-te in z dvema goloma obrnili izid v svojo korist.

Najprej je Tanner Pearson v 29. minuti dobil plošček za golom Chicaga in podal do Jeffa Carterja, ta pa je iz bližine poravnal izid na 2:2. Isti igralec je v 35. minuti z globinsko podajo zaposlil Tylerja Toffolija, ki je iz protinapada zagotovil Kraljem vodstvo s 3:2.

Doughty potrdil zmago

Gledalci so v zadnji tretjini videli prevlado svojih ljubljencev, ki so nastreljali Chicago z 18:7, moštvi pa sta dosegli po en gol. Domačin Drew Doughty je v 52. minuti z močnim strelom z razdalje podvojil vodstvo Los Angelesa, nato pa so branilci naslova ob koncu zaigrali brez vratarja, kar je pet sekund pred koncem izkoristil Patrick Sharp, vendar pa so Kralji dobili tekmo s 4:3.

 

 

NHL, finale zahodne konference

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 4:3 /2:1/

(Anže Kopitar brez točke v 18:59 za Los Angeles)